Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Képernyőre költözik a TrollFoci

Rekop György vezeti a rendhagyó műsort

2015. március 31. - emTV.hu

sportklub.jpgA több, mint kétszázhúszezer követővel rendelkező Facebook- oldal tévére átültetett változata stílusosan április elsején startol a SportKlubon. Alighanem ez az első sportműsor, amelyet egy stand-up humorista, Rekop György vezet, két társa pedig maszkban ül a stúdióban.

"Mint a legjobb ötletek, a TrollFoci gondolata is másnaposan született. A barátainkkal mindannyian szeretjük a magyar focit, kezdetben tíz embernek készült az oldal" – mondta Levente, az ötletgazda. Eleinte az NB1-ről és a külföldi sztárokról is posztoltak humoros képeket, mémeket, ám az igazi sikert az hozta el, amikor  kizárólag a hazai foci eseményekre "álltak rá" a fiúk. Jelenleg annyian követik az oldalt mint Debrecen teljes lakossága.

A SportKlubnál gondoltak egy merészet, így április elsején elindítják a TrollFoci képernyős változatát, a TrollFoci TV-t. Rekop György humorista lesz a műsor házigazdája, Levente és Lacika, az eredeti oldal két adminja pedig az állandó szereplői. "Futballszerető emberként találkoztam a TrollFocival és már a kezdetek kezdetén elkezdtem mémeket küldözgetni nekik" – mondta Rekop György, aki számos produkcióban szerepelt már, ám ez lesz az első önálló tévéműsora.

Minden epizód Rekop György sportos stand-upjával kezdődik, majd következik a riport, később pedig egy vendég is tiszteletét teszi a stúdióban. Ki más lehetne a TrollFoci első látogatója, mint az a Dombi Tibor, akiről talán a legtöbb mém született a magyar internetes történelemben. "Negyven év felett is rúgta a bőrt, innen jött, hogy Dombi egy őskövület, maga a Hegylakó. Kaptunk néhány kommentet, hogy tiszteljük a korát, ezt szívesen meg is tesszük, ki ne tisztelne egy negyvenezer éves embert? Szerencsére Tibornak nagyszerű a humora, nem sértődött meg" – mondta Levente, aki társával, Lacikával együtt maszkban jelenik meg a SportKlub vadonatúj műsorának kamerái előtt, mert nem szeretné, ha személyük beazonosítható lenne.

A legtöbb futballista és a hazai focihoz kötődő szakember érti a tréfát, így a TrollFoci kevés haragosra tett szert. "A műsorban is tiszteletben tartjuk az íratlan szabályokat. Nem foglalkozunk a játékosok magánéletével, vagy politikával, ám a pályán készült vicces videókból és helyzetekből kihozzuk a maximumot. Nagy élmény lenne igazi példaképekkel, például Mészöly Kálmánnal beszélgetni a stúdióban, akiről szintén rengeteg mémet gyártottak a stílusa miatt, ám ez semmit nem von le abból, hogy ő egy szenzációs sportember" – mondta Rekop György.

"Rendhagyó műsor lesz a TrollFoci, megkockáztatom, hogy ilyen jellegű produkció még nem készült a hazai sportcsatornákon. A sport a szórakoztatóipar része és a humor ennek nélkülözhetetlen eleme. A SportKlub számos formabontó háttérmagazinnal várja a sportrajongókat, ilyen például a véleményeket ütköztető dodzsem; a szabadszájú kritikus által vezetett Aranylövés Puzsérral című talkshow vagy a 3 menet Havas Henrikkel, ahol a sport nagyjaival láthatnak szókimondó interjúkat a nézők" – nyilatkozta Pónácz András, a SportKlub kreatív igazgatója.

Április elsején 19:30-kor TrollFoci TV a SportKlub műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr907323522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása