Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hivatalosan is hírhamisító a hírhamisító állami tévés

Elutasították a hírhamisító Papp Dániel keresetét az Index ellen

2015. június 10. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgA Fővárosi Ítélőtábla elutasította a korábban jobbikos tisztségviselőként is tevékenykedő hírhamisító Papp Dániel – aki az állami média hír- és hírháttérműsorok főszerkesztőjeként dolgozott Lomnici Zoltán, a Legfelső Bíróság korábbi elnökének kiblőrözésekor – keresetét az Index ellen.

hirhamisito.jpg

A hírhamisító azért perelte a portált, mert egy októberi cikkükben azt írták, hogy hírhamisítóra bízzák az egész közszolgálati hírosztályt. A hírhamisító ezek után helyreigazítást kért, aminek az Index nem tett eleget, ezért a hírhamisító bírósághoz fordult.

A hírhamisító három éve egy olyan riportot készített, melyben a hírhamisító valótlanul sugallta, hogy budapesti látogatásakor Daniel Cohn-Bendit nem válaszolt arra a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A hírhamisító úgy manipulálta a bejátszás képsorait, hogy úgy tűnjön, a zöldpárti EP-képviselő a kínos kérdés feltevése után távozott a sajtótájékoztatóról, ám az Index birtokába került vágatlan felvételből kiderült, hogy a hírhamisító meghamisította a híreket.

A bíróság megnézte a felvételeket, majd megállapították, hogy a köztévé Cohn-Bendit-riportja manipulatív elemeket tartalmazott, amely kapcsán lehetett az a kritikai véleménye az újságírónak, hogy a hír, illetve riport hamisítás, valamint, hogy a közszereplő riporternek, aki ilyen riportot készít, az ilyen véleményt el kell viselnie, a helyreigazításnak nem volt alapja – írja az Index.

emTV.hu // index.hu // kép Zih Zsolt / MTI

facebook.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr87532802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása