Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az MTVA nem akar kitolni a határon túli magyar nézőkkel

A közmédia törekszik az országhatáron túlnyúló sportközvetítési jogok megszerzésére

2015. június 19. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgRitkán védem meg az állami médiát, de ebben a posztban szeretném tisztázni, hogy az MTVA nem a határon túl élő magyar nézőkkel szeretne kitolni azzal, hogy Magyarország területére korlátozza néhány sportesemény, köztük a Forma 1-es közvetítések sugárzását.

f1.jpg

A formaautós királykategória futamainak külföldi blokkolásával kapcsolatban meg is kérdeztem a közmédiát: "A közvetítésre vonatkozó szerződés alapján a Forma 1 program Magyarország területén kívüli felhasználását kódolással, illetve az online felhasználásokat geoblokkolásal kell akadályozni. Az MTVA valamennyi szerződéskötés kapcsán törekszik az országhatáron túlnyúló sportközvetítési jogok megszerzésére, és erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a külhoni magyarok számára is elérhetők legyenek a közszolgálati televíziók műsorai. Az MTVA az M4 csatorna sportműsorszámai kapcsán is ezt a célt tartva szem előtt köti meg szerződéseit, valamint ennek érdekében keresi a lehetséges megállapodásokat a környező államok médiaszolgáltatóival is" – közölte az MTVA sajtóosztálya az emTV.hu-val.

emTV.hu // kép Craig Abraham

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr197557874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása