Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elhunyt Némedi Mari

A közkedvelt szinkronhang hatvannégy éves volt

2016. február 12. - emTV.hu

news.jpgHosszan tartó betegség után csütörtökön elhunyt Némedi Mari. Nagyon sokat szinkronizált, melyek közül Sharon Glass magyar hangjaként nyújtotta az egyik legemlékezetesebb alakítását az amerikai Queer as Folk sorozatban. Ez a szerep Mari életét is örökre megváltoztatta.

nemedi_mari.jpg

Mari 2007-ben került közel először a magyarországi LMBT- közösséghez, amikor is részt vett a COOL egyik zászlóshajójának számító A fiúk a klubból című sorozathoz kapcsolódó party-n a budapesti Capella Caféban. Ő szinkronizálta a sorozat egyik főszereplőjének édesanyját, Debby Novotny-t, akit Sharon Glass alakított. Némedi Mari neve a hazai qaf-rajongók szemében összeforrt Debby-vel. Egyébként ebben a sorozatban együtt szinkronizált  a nemrég elhunyt Csampisz Ildikóval. 2011-ben Mari nyitotta meg a Budapest Pride film- és kulturális fesztivált. A bulvársajtóba leginkább a magát néhány éve nővé operáltató Szecsődi Karcsival való összeköltözése kapcsán került be.

Felsorolhatatlanul sok szinkronszerepe közül megemlíthetjük még a Két pasi meg egy kicsi Bertáját, A kertvárosba száműzve Carmenjét, és a Family Guy Lorettáját is, valamint ő volt Bibircsóka hangja a Hupikék törpikékben. Televíziós szerepei között a legismertebb a Szomszédok flegma közértes Marikája.

emTV.hu

fb.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr538383510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása