Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Sztárparádé ma a Paramount Channel műsorán

Jude Law, Ed Harris és Rachel Weisz egy filmben

2016. április 29. - emTV.hu

paramount.jpgAz Ellenség a kapuknál című világháborús filmben olyan kiváló színészek szerepelnek együtt, mint Jude Law, Ed Harris és Rachel Weisz. Jean-Jacques Annaud alkotásában egy hős orosz mesterlövész, egy furcsa szerelmi háromszög és állandó fegyverropogás várja a nézőket.

Az Ellenség a kapuknál című film egy orosz mesterlövész történetét meséli el, aki a második világháborúban nem tett mást, csak azt, amihez értett: ölt, hogy védje a hazáját. Ezt azonban olyan mérnöki pontossággal és zsenialitással tette, hogy hamar a propaganda gépezet célkeresztjében találta magát, és hősként ünnepelték. Tehetségével azonban mások figyelmét is magára irányította, így a német katonák kiiktatása mellett az ellenség mesterlövészével is farkasszemet kellett néznie.

A két Oscar-díjra jelölt Jude Law-tól már megszokhattuk, hogy a legváltozatosabb karaktereket is elképesztő hitelességgel hozza, legyen szó romantikus vígjátékról, utópisztikus moziról vagy beteges thrillerről. A színész az Ellenség a kapuknál című filmben Vassilit, az orosz mesterlövészt alakítja, míg Ed Harris az ellenséges Koeniget, a német mesterlövészt.

Vassilinek azonban nem kellett volna még Koeniggel is harcolnia, ha nincs Danilov, akit Joseph Fiennes alakít. Ralph Fiennes fivérét – akinek további négy testvére is a filmiparban dolgozik – elsőként válogatták be a moziba a szovjet politikai tiszt szerepére, aki Vassili tehetségét felismerve nemzeti hőst csinál belőle. Ám amikor mindketten ugyanabba a lányba, Taniába (Rachel Weisz) szeretnek bele, átértékelődik a helyzet.

A filmet részben valódi karakterek ihlették, de Vassili és Tania kapcsolatát kérdőjelek övezik. A háború végére ugyanis mindketten halottnak hitték a másikat, és a lány csak évekkel később tudta meg, hogy szerelme él, ráadásul nemrég nősült – legalábbis Tania ezt állította. Vassili szerint ugyanakkor soha nem voltak egymásba szerelmesek, sőt, semmilyen kapcsolat nem volt köztük a háború alatt.

Ellenség a kapuknál ma 21:00 órakor a Paramount Channel műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr928673456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása