Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kosztümös filmek özöne holnap a Paramount Channelen

Kosztümös sikerfilmek a legnevesebb színészekkel

2016. május 25. - emTV.hu

paramount.jpgKora reggeltől késő estig a műfaj legjobb kalandfilmjei repítenek el olyan időkbe és élethelyzetekbe, amikor a legfőbb kapaszkodót az Istenbe, másokba vagy épp önmagukba vetett hit jelenti. Kosztümös sikerfilmek a legnevesebb színészekkel holnap a Paramount Channel műsorán!

a_cinkos.jpg

Az élet sokszor tartogat olyan meglepetéseket, amelyeket elsősorban szilárd hittel és reménnyel lehet elviselni. Legyen szó előre elrendezett házasságról, a szívet mardosó kételyről, a végtelennek tűnő várakozásról vagy egy gyilkossági vádról, csak akkor nyugodhat meg a lélek, ha hiszünk benne, hogy a leghelyesebb döntést hoztuk. Ezt a témát boncolgatja május 26-án, csütörtökön a Paramount Channel, amely a kosztümös filmek napján többek között olyan sikerfilmeket mutat be, mint a Bafta-, Golden Globe- és Oscar-díjas Hideghegy, a Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman főszereplésével készült Kétely és a Robert Redford által rendezett A cinkos.

Utóbbi az Amerikai Egyesült Államok tizenhatodik elnökének, Abraham Lincolnnak a meggyilkolását helyezi a középpontjába, amellyel összefüggésben hét férfit és egy nőt is letartóztattak. Egy özvegyasszony, Mary Surratt volt a tulajdonosa annak a panziónak, ahol a merényletet kitervelték, és akinek az ártatlanságában csak egy fiatal, tapasztalatlan ügyvéd, a James McAvoy által alakított Frederick Aiken hisz. A perben ezúttal nem is az igazság, sokkal inkább az amerikai nemzet érdeke számít.

Hasonló a helyzet az 1964-ben játszódó Kételyben is, ahol egy egyházi iskola vezetője (Meryl Streep) pedofíliával vádolja Flynn atyát (Philip Seymour Hoffman). Kimondva vagy kimondatlanul, a vád igen komoly, ám bizonyíték nincs arra, hogy az atya megkérdőjelezhető szándékkal közeledett az intézmény első fekete bőrű diákja felé. Az igazgatónő ennek ellenére valóságos keresztes hadjáratot indít a tanár ellen, és ezáltal önmagába és az Istenbe való hitét is kihívás elé állítja.

A Hideghegyben ezzel szemben sokkal inkább a remény, a szenvedély és a szerelmesek egymásba vetett hite hajtja előre és tartja életben a főszereplőket. Anthony Minghella díjnyertes alkotásában a Nicole Kidman és Jude Law által alakított Ada és Inman történetét láthatjuk, akiket az amerikai polgárháború elszakít egymástól. Míg a Hideghegyen magára maradt lánynak egyetlen társa Ruby – akinek a megformálásáért Renée Zellweger Oscar-díjat kapott – a farm megművelésében és a túlélésért folytatott harcban, addig a háborúból hazamenekülő Inman csakis magára számíthat és a hitére, hogy egyszer visszatérhet a szerelméhez.

A kosztümös filmek napján a felsoroltak mellett olyan további sikerfilmek is képernyőre kerülnek, mint az Árvák hercege Tobey Maguire-rel, Charlize Theronnal és Michael Caine-nel; a Moll Flanders Robin Wrighttal és Morgan Freemannel; A galamb szárnyai Helena Bonham Carterrel; Az órák Nicole Kidmannel, Julianne Moore-ral és Meryl Streeppel; és Az igazi texasi kopók James Van Der Beekkel, Dylan McDermott-tal és Ashton Kutcherrel.

Kosztümös filmek napja holnap egész nap a Paramount Channel műsorán!
7:55 Árvák hercege / 10:35 Moll Flanders / 14:15 Kétely / 16:20 A galamb szárnyai / 18:30 A cinkos / 21:00 Az órák / 23:25 Hideghegy / 2:30 Texas Rangers – Az igazi texasi kopók

emTV.hu // Red Lemon Media // fotó: Alexis Bledel A cinkos című filmben

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr758745904
süti beállítások módosítása