Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Budapesten forgatja új sorozatát az AMC

A The Terror antológia lesz

2016. október 02. - emTV.hu

amc.jpgIdén télen Budapesten kezdi forgatni legújabb, The Terror című sorozatát az AMC. Az antológia alapja Dan Simmons azonos című novellája. A széria tíz, egyenként egy órás epizódból áll majd, és a csatorna szokásához híven itthon is az amerikai premierrel egyidőben tűzi majd műsorára.

the_terror_illusztracio.jpg

A The Terror története 1847-ben játszódik, amikor a HMS Terror hajó legénysége az északnyugati átjáró végighajózására indul. A nagyszabású sarkköri expedíció azonban elképesztő drámává válik, amikor egy rejtélyes ragadozó megtámadja a hajót és a legénységét.

David Kaiganich (True Story, A Bigger Splash) és Soo Hugh (The Whispers, The Killing) az antológia vezető producerei, egyben írói és showrunnerei. Mellettük a vezető produceri lista olyan tekintélyes nevekből áll, mint Ridley Scott és David W. Zucker (The Good Wife), Alexandra Milchan (The Wolf of Wall Street) és Guymon Casady (Game of Thrones, Steve Jobs).

A főszereplő Jared Harris (Mad Men). Ő alakítja Francis Crozier-t, a HMS Terror hajó kapitányát, egyben a teljes expedíció egyik parancsnokát. Kiváló tengerész és parancsnok lesz. Az ír származású hajós azonban csalódott a Brit Királyi Haditengerészetben. A további szerepekben: Ciaran Hinds (Game of Thrones) mint Sir John Franklin; Paul Ready (Cuffs, Utopia) mint Henry Goodsir; Adam Nagaitis (Houdini and Doyle, Suffragette) mint Cornelius Hickey. Mind a hajó legénységének biztos pontjai lesznek. Tobias Menzies, akivel az Outlander kapcsán interjút is jelentettünk meg, alakítja James Fitzjames-t, a haditengerészet egyik tagját.

emTV.hu // AMC // képünk illusztráció, forrása: Winerla / DeviantArt

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3311759919
süti beállítások módosítása