Így harcol Amerika a gyűlölet ellen

2016. október 04. 16:00 - emTV

Új sorozat az ID Xtra műsorán

idx.jpgNap mint nap hallunk gyűlöletből elkövetett bűncselekményekről. Például olyanokról, amelyek etnikai különbözőségből születnek. Azt viszont kevesen vizsgálják meg, milyen szervezetek léteznek, amelyek elkötelezetten küzdenek a faji alapú viszálykodás ellen. Erről szól az ID Xtra új műsora.

A sorozatban egy tapasztalt újságíró kíséri végig a nézőket olyan pereken, amelyek a gyűlöletkeltő közösségek ellen indultak, miközben a gyűlölet-bűncselekményeket is részletesen megismerhetjük. Az Emmy-díjas újságíró, Tony Harris az Egyesült Államokat járva részletesen megvizsgál három különböző gyűlölet-bűncselekményt – a Mississippi állambeli Jacksonban elkövetett rasszista gyilkosságot, a Wisconsin állambeli OakCreekben végrehajtott mészárlást, és egy brutális támadást, amelyet New York City utcáin követtek el. Harris leül az áldozatokkal, szeretteikkel, rendőrökkel és még a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetek korábbi tagjaival is, hogy feltárja, mi áll ezeknek a támadásoknak a hátterében és hogyan harcolnak ellenük a közösségek szerte az Egyesült Államokban.

Harminc éves pályafutása alatt Harris sokat foglalkozott a faji és etnikai megosztottság aggasztó kérdéseivel. Most bemutatja azt a harcot, amelyet az SPLC (Southern Poverty Law Center) folytat a gyűlöletet hirdető szervezetek ellen: a United Klans of America elleni több millió dolláros pert, a montanai Flathead Valley-ben a fehér felsőbbrendűséget hirdető Pioneer Little Europe csoport elleni harcot, valamint a neonácik, a magányos és más hazai terroristák elleni küzdelmet.

Gyűlölet Amerikában premier ma este 21:00-kor az ID Xtra műsorán!

emTV.hu // LWp Kommunikáció

fb.jpg

zzepg.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7611763447
süti beállítások módosítása