Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Így harcol Amerika a gyűlölet ellen

Új sorozat az ID Xtra műsorán

2016. október 04. - emTV.hu

idx.jpgNap mint nap hallunk gyűlöletből elkövetett bűncselekményekről. Például olyanokról, amelyek etnikai különbözőségből születnek. Azt viszont kevesen vizsgálják meg, milyen szervezetek léteznek, amelyek elkötelezetten küzdenek a faji alapú viszálykodás ellen. Erről szól az ID Xtra új műsora.

A sorozatban egy tapasztalt újságíró kíséri végig a nézőket olyan pereken, amelyek a gyűlöletkeltő közösségek ellen indultak, miközben a gyűlölet-bűncselekményeket is részletesen megismerhetjük. Az Emmy-díjas újságíró, Tony Harris az Egyesült Államokat járva részletesen megvizsgál három különböző gyűlölet-bűncselekményt – a Mississippi állambeli Jacksonban elkövetett rasszista gyilkosságot, a Wisconsin állambeli OakCreekben végrehajtott mészárlást, és egy brutális támadást, amelyet New York City utcáin követtek el. Harris leül az áldozatokkal, szeretteikkel, rendőrökkel és még a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetek korábbi tagjaival is, hogy feltárja, mi áll ezeknek a támadásoknak a hátterében és hogyan harcolnak ellenük a közösségek szerte az Egyesült Államokban.

Harminc éves pályafutása alatt Harris sokat foglalkozott a faji és etnikai megosztottság aggasztó kérdéseivel. Most bemutatja azt a harcot, amelyet az SPLC (Southern Poverty Law Center) folytat a gyűlöletet hirdető szervezetek ellen: a United Klans of America elleni több millió dolláros pert, a montanai Flathead Valley-ben a fehér felsőbbrendűséget hirdető Pioneer Little Europe csoport elleni harcot, valamint a neonácik, a magányos és más hazai terroristák elleni küzdelmet.

Gyűlölet Amerikában premier ma este 21:00-kor az ID Xtra műsorán!

emTV.hu // LWp Kommunikáció

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8011763447
süti beállítások módosítása