Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Jövő vasárnap mutatja be a NatGeo Leonardo DiCaprio filmjét

"Nem várhatunk tovább, azonnal lépnünk kell!"

2016. október 21. - emTV.hu

natgeotv.jpgAz Oscar-díjas színész megrázó dokumentumfilmet készített a klímaváltozás problémájáról, amely világpremierben kerül bemutatásra a csatorna műsorán. Az Özönvíz előtt című dokumentumfilmet Fisher Stevens, Brett Ratner, James Packer és Martin Scorsese közreműködésével készítették.

A klímaváltozásról rengeteget lehetett hallani az elmúlt évtizedekben, és ma már azt is sejtjük, hogy hatalmas a baj, a valós megoldásokkal azonban jelentősen le vagyunk maradva. A világhírű színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio (magyar hangja Hevér Gábor) éppen ezért egy olyan nagyszabású alkotást készített az Oscar-díjas dokumentumfilmes, Fisher Stevens-szel karöltve, amely nemcsak a globális felmelegedés katasztrofális következményeit mutatja be, hanem arra is választ keres, hogy miként lehet megmenteni az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat.

Az Özönvíz előtt című dokumentumfilmben az ENSZ békenagyköveti tisztét is betöltő Leonardo DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, hogyan lehetne fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, Bill Clinton, Ferenc pápa, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, valamint a NASA vezető kutatói. A filmet a Fehér Házban megrendezett South by South Lawn fesztiválon is nagy sikerrel mutatták be, és az alkotás az Egyesült Államokban a mozikban is látható. A National Geographic százhetvenegy országban világpremierben mutatja be a filmet.

"Nehéz időket élünk" – nyilatkozta DiCaprio, napjaink kihívásait ecsetelve. "A világban ma olyan előzmény nélküli és katasztrofális hatású folyamatok zajlanak, melyek az egész emberiség jövőjét veszélybe sodorják. A filmmel nem megijeszteni akartam az embereket, vagy unalomig ismert tényekkel és statisztikákkal bombázni őket, hanem a jövőbe tekinteni: olyan elgondolásokat bemutatni, melyek megvalósítása esetén egy élhető, szerethető bolygót hagyhatunk a jövő generációkra. De azonnal cselekednünk kell, mert fogytán az időnk."

Az alkotást Fisher Stevens, Brett Ratner, James Packer és Martin Scorsese közreműködésével készítette a színész. A megkeresésre a dokumentumfilmes Fisher Stevens azonnal igent mondott, annak reményében, hogy így még több emberhez juttathatják el a környezetvédelem fontosságának üzenetét. "Minden eddigi alkotásomra büszke vagyok, de szerettem volna készíteni egy filmet, mely a korábbiaknál is nagyobb hatású és rádöbbenti az embereket a helyzet súlyosságára. Mert ha nem cselekszünk azonnal, nagy bajba kerülünk" – mondta Stevens.

Özönvíz előtt premier jövő vasárnap 21:00-kor a National Geographic műsorán!

emTV.hu // National Geographic

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2011825821
süti beállítások módosítása