Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

"Iszonyatosan viszket a bal herém. Három és fél hónapja"

A Paramount mutatja be az Eszméletlen című fekete komédiaszériát

2017. február 23. - emTV.hu

paramount.jpgA rövidfilm kategóriában Oscar-díjra jelölt Mindenki rendezője, Deák Kristóf  egy újabb alkotással örvendezteti meg a közönséget. Elsőként ma, holnap és holnapután a Paramount Channel műsorán láthatják a nézők a frissen forgatott Eszméletlen című fekete komédiasorozat bemutatkozó epizódjait.

"Az Eszméletlen egy fekete komédiasorozat, amely nagyon rövid, három-négy perces részekből áll. A történet helyszíne egy kórházi szoba, ahol a főszereplő, Géza fekszik, teljesen mozdulatlanul, talpig befáslizva, kómában. Valójában azonban szép csöndben figyel, nagyon is lát-hall ő mindent, ami körülötte történik, és mindenhez van egy-egy csípős megjegyzése is: ezekből áll össze az epizódok narrációja. Géza egyébként egy fiatal vállalkozó és nem egy matyó hímzés: üzlettársainak ahol tud, keresztbe tesz és adót sem szeret fizetni. Az őt körülvevő orvosok, nővérkék, családtagok, barátok, ügyvédek azonban még Gézánál is borzasztóbbak és olyasmiket is kimondanak a kómában fekvő beteg jelenlétében, amiket amúgy sohasem mernének" – magyarázta az ötletgazda, író-rendező Deák Kristóf, akit saját kórházi élményei és egy valóságos kómás eset ihlettek az alapkoncepció megalkotására.

"Olvastam egy betegről, aki annak ellenére, hogy kómában volt, mindent hallott: még azt is, amikor a tulajdon édesanyja a halálát kívánta. Végül magához tért és szembe kellett néznie szülőjével. Ez az egyszerre vicces, furcsa és elképesztő sztori adta az ötletet, hogy jó lenne a beteg szemszögéből bemutatni az ehhez hasonló bizarr helyzeteket. A célom az volt mindezzel, hogy bemutassam az emberi kapcsolatok furcsaságát, az emberi butaságot és gyarlóságot egy teljesen más nézőpontból. Azok az emberi univerzális dolgok, pillanatok érdekeltek, amelyeket ebben a paradox helyzetben meg lehet világítani" – tette hozzá az író-rendező, aki azt is elárulta, hogy az eredetileg tíz epizódosra tervezett Eszméletlenben több, mint negyven szereplő megfordul, köztük olyan ismertebb színészek is, akikkel már régóta szeretett volna együtt dolgozni.

Eszméletlen 1-3 rész péntektől vasárnapig 20:55-kor a Paramount Channel műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media // fb-fotó: Kallos Bea / MTI

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr212286337
süti beállítások módosítása