Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Verseket szavalnak a magyar hangok

A Star Trektől a Ponyvaregényen át a Fekete vitorlákig

2017. április 10. - Ádám // emTV.hu

Kedden ünnepeljük a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból készített két különleges videót a Paramount Channel! Ady Endre: Én kifelé megyek és Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című versét mondják el magyar színészek, ám filmek és sorozatok szereplőiként – a Star Trektől a Fekete vitorlákig.

Már 1964 óta, április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból a Paramount Channel − Boldizsár Péterrel karöltve − két különleges promó videót készített a filmcsatornán aktuálisan látható filmek és egy sorozat néhány jelenetének felhasználásával. Az alkotók ugyanis újragondolták az eredeti szövegeket és két híres magyar vershez illesztették a videók tartalmát.

A Star Trek: Nemzedékek, a Ponyvaregény, A cápa és a Papák a partvonalon című filmeket tartalmazó videó alatt Ady Endre: Én kifelé megyek című versét hallhatjuk Szersén Gyula előadásában, míg a Fekete vitorlák új, negyedik évadának beharangozójában Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című verse hangzik el Borbiczki Ferenc, Debreczeny Csaba, Kőszegi Ákos, Makranczi Zalán, Nemes Takách Kata és Várkonyi Andrea előadásában. A sorozat utolsó évadának részeit egyébként április 20-tól csütörtökönként este tizenegy órától láthatjuk majd a csatornán.. 

"Szerettük volna kicsit közelebb hozni a verseket a nézőkhöz a magyar költészet napja alkalmából. Felkértük Szersén Gyula színművészt, hogy az általa gyakran szinkronizált karakterek bőrébe bújva Adyt szavaljon, illetve a Fekete vitorlák szinkronszínészeit, hogy mondjanak el egy Petőfi verset. A cél az volt, hogy a kiválasztott műveket rendhagyó módon idézzük fel, hogy még inkább a köztudatba kerülhessenek" – mondta Bouandel Doraya, a Paramount Channel promó producere.

emTV.hu // Red Lemon Media

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2812414529
süti beállítások módosítása