Instant házasság az RTL Klubon

2017. április 21. 14:40 - Ádám // emTV.hu

Hamarosan indul a csatorna tudományos párkeresős műsora

rtlklub.jpgKét hét múlva kedden indul a Házasság első látásra című reality az RTL Klubon, melyben a szereplők vakon házasodnak. Őket majd csak később ismerhetjük meg, de az már publikus, hogy kik azok a szakértők, akik tudományos módszereken alapuló felméréseikkel összeállították a párokat.

Nekem mindegy, hogy az házasság vagy Szerelem első látásra, világ életemben ódzkodtam az ilyen műsoroktól. Kereshetett magának arát Alekosz, Benkő vagy éppen Delhusa Gjon, mindig igyekeztem a lehető legtávolabb tartani magam az olyan produkcióktól, melynek végkifejlete valamilyen formában házasságkötésben csúcsosodott ki. Ennek ellenére viszont tetszett a viasatos Négy Esküvő és az Ádám keresi Évát, illetve az RTL-en Istenes Bence által celebrált Vigyél el!, szóval próbálok nyitottan állni a realiy-s párkereséshez.

A Házasság első látásra alapja, hogy a tudomány szerint egymásnak teremtett párok elsőnek az oltár előtt találkoznak és ismeretlenül házasodnak össze – nesze neked házasság szentsége, ugye Zsolti?. A nászút után aztán összeköltöznek és négyhetes együttélés után döntenek, hogy együtt maradnak vagy elválnak. Instant, pontosabban lombik-házasság ez, nem vitás. A formátum külföldön nem ismeretlen, szóval időszerű volt, hogy HázasságEszer és HázasságDani is egymásra találjon. A tizenöt perc hírnév, néhány Story Extra és Fókusz riport után persze rendszerint vége a rivaldafénynek és kifullad a celebség, de ez semmit sem vesz el a műsorból. Kicsit olyan ez, mint a valóságsókban szövődött szerelmek, de ebben a műsorban lehetőség szerint nem újabb putricelebek kitermelése a cél, hanem egy szórakoztató produkció, melyben tudományos módszerekkel próbálnak összeillő párokat találni a jelentkezők között. Lehetőleg olyanokat, akik optimális esetben együtt is maradnak.

Voltam nős, és – talán pont ezért is – bevallom nem sokat jelent számomra a házasság intézménye, így a műsort sem tudom kárhoztatni azért, mert mindenféle tudományos hókuszpókuszt követően ismeretleneket adat össze. Bár arra azért kíváncsi lennék, hogy kamu vagy igazi házasság köttetik-e – nem tudom. De minden ellenérzésem dacára várom a műsort, és kíváncsi vagyok a módszer gyakorlati bemutatására, mely alapján a négy, a cikkben is látható videón szereplő szakértő szakért, ám nincsenek illúzióim! A készítők legőszintébb szándékai ellenére is ez csak tévéműsor, s mint olyan, rendkívül hatásvadász.

A csatorna felpakolt négy videót a műsor oldalára, melyben Rozs Erika (szexuálpszichológus), Jesse Eisenberg Gaál Viktor (pszichológus), Soós István (tanácsadó szakpszichológus) és Gál Béla (klinikai szakpszichológus) beszél néhány percben arról, hogy kik is ők, mivel foglalkoznak és mit gondolnak a műsorról, melynek szakértői lesznek. Ahogy Gál Béla is említi, "ez egy a kultúránktól idegen ismerkedési forma", mely kapcsán biztos vagyok benne, hogy a csatorna kap majd hideget-meleget. A legfontosabb a jó casting, ezért remélem nem csücsöri plázacicákat és felpumpált karú szteroidiliket kell majd lesnem, de bizakodom. Kíváncsian várom a premiert.

Házasság első látásra premier
május 2. kedd (hétköznaponként) 18:55
RTL Klub

emTV.hu // M-RTL

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7312443613
süti beállítások módosítása