Harsányi Gábor lett a Viacom magyarországi country managere

2017. június 07. 17:25 - emTV

A pozíciót újonnan hozták létre, a régióban eddig csak Lengyelországban volt

viacom.jpgHarsányi Gábort, a Viacom kelet-közép-európai és izraeli regionális műsorterjesztési és tartalommenedzsment alelnökét nevezték ki a médiavállalat magyarországi leánycégének country managerévé. A pozíciót újonnan hozták létre, a régióban eddig csak Lengyelországban volt.

harsanyi_gabor.jpg

A szakember a vállalatcsoport közép-európai és izraeli tevékenységét vezető alelnök-ügyvezető igazgató, Bartosz Witak közvetlen irányítása alatt felügyeli mostantól a magyarországi üzletmenetet, stratégiai üzlet- és termékfejlesztést, illetve képviseli Magyarországot a régión belüli üzleti és szakmai kapcsolatokban. Emberi nyelven mindez azt jelenti, hogy country managerként Harsányinak mostantól az is a feladata, hogy kiemelten figyeljen és foglalkozzon a Viacom International Media Networks magyarországi jelenlétével. Ilyen poszt eddig nem volt itthon, a régióban eddig mindössze a (regionálisan kiemelten fontos) lengyel leányvállalatnál volt ilyen pozíció. Ebből is jól látszik, hogy Magyarország immár a médiavállalat legjelentősebb piacai között van, illetve, hogy egyre nagyobb sebességre kapcsol nem csak Kelet-Közép-Európában, hanem hazánkban is.

Harsányi Gábor 2012-ben csatlakozott a Viacomhoz kereskedelmi igazgatóként. Irányításával a vállalat a magyar, lengyel, cseh, szlovák, román, bolgár, albán és ex-Jugoszláv televíziós piacokon a hagyományos lineáris televíziós műsorelosztás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a VOD menedzsmentre, műsorok és formátumok, illetve fogyasztói termékliszenszek értékesítésére. Előzőleg közel két évig dolgozott a PR-TELECOM Zrt. kereskedelmi Igazgatójaként. 2005 és 2009 között az HBO Country Managereként, magyarországi Kereskedelmi és Marketing vezetőjeként a márka értékesítési és marketing stratégiájának kialakítása és megvalósítása is az ő kezében volt. Pályafutását a Coca-Colánál kezdte, ahol hét évet töltött, Key Account Managerként és Trade Marketing Managerként is dolgozott.

A közép-európai régió kereskedelmi szempontból kiemelt országaiban vezető nemzetközi tematikus portfóliókat üzemeltető Viacom működteti hazánkban is a legnézettebb nemzetközi tematikus csatornacsaládot. A Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr., MTV, VIVA, VH1, Paramount Channel és RTL Spike csatornákat működtető médiavállalatnál a magyarországi country manager tisztség mellett Harsányi Gábor továbbra is változatlanul ellátja a regionális műsorterjesztési és tartalommenedzsment alelnöki tisztséget.

emTV.hu // Viacom

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2012575051
süti beállítások módosítása