Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

"Ha a Comedy Central egy pörgős rockzenekar, akkor a Comedy Central Family egy jó hangú, akusztikus gitáros dalszerző"

Nézz bele a holnap induló humorcsatorna pixelcsaládjának életébe!

2017. október 02. - Ádám // emTV.hu

Október 3-án nem csak az MTV Hungary éled újjá az egykor szebb napokat is megélt VIVA hamvain, de ezen a napon indul útjára a Comedy Central Family is! A Viacom új humorcsatornájáról Kabai Zoltánnal, a Comedy Central regionális programigazgatójával, az arculatról pedig a csatorna senior promo producerével, Beke Danival beszélgettem.

comedy_central_family_cover.jpg

Miért döntöttetek úgy, hogy megszüntetitek az Extrát és helyette elindítjátok a Family-t?

Kabai Zoltán, a Comedy Central regionális programigazgatója: "Az angol nyelvű Comedy Central Extra hosszú időn át fontos szerepet töltött be a világ legnagyobb televíziós humormárkájának, a Comedy Centralnak és az azt fémjelző különleges humornak a megismertetésében. A bevezetést követően arra törekedtünk, hogy a főcsatorna, a Comedy Central révén magyar nyelven is elérhetővé tegyük a megkedvelt sorozatokat és minél inkább a hazai nézői igényeknek megfelelő tartalmat tudjunk kínálni ebben a műfajban, szélesebb közönséget megszólítva.

A Comedy-rajongók nagy többsége ma már a magyar nyelvű humorcsatornát követi, ráadásul rendkívül hűségesen: a Comedy Central a harmadik helyen áll a nézői lojalitásban, a műsorai előtt eltöltött idő hosszát (ATS) illetően, ebben csak a Nick Jr. és az RTL Klub tudja megelőzni.

Tehát az elmúlt néhány évben a nézőtárbora jelentősen megnövekedett és ma már az ötödik legnézettebb csatornává vált. A kutatásaink azt mutatják, hogy a rajongói között a merész, csavaros poénok, az irónia kedvelői mellett immár a könnyedebb humort szeretők is egyre nagyobb csoportot alkotnak. A könnyebben befogadható vígjátékok iránt érdeklődők számára hozzuk létre a Comedy Central Family-t."

Miben lesz más ez a csatorna, mint a nagy testvér Comedy Central?

Kabai Zoltán: "Az új csatornán keresztül még több, széles nézői körnek szóló humoros szórakoztató tartalommal bővítijük a műsorkínálatot. A Comedy Central Family-n nem lesznek rajta a nagy márkára olyannyira jellemző rajzfilmek, hanem elsősorban szerethető szitkomokat kínál, akár az egész családnak. Örök klasszikusok és premier vígjátékok egyaránt szerepelnek majd a teljesen magyar nyelvű és hazai szerkesztésű programjában. Az olyan ismerős címek mellett, mint az Így jártam anyátokkal, az Új csaj, a Melissa és Joey, a Kertvárosba száműzve vagy az Anyám borogass, az új csatorna új, országos premierekkel is jelentkezik, így látható lesz majd az Egyesült Államokban tavaly szeptemberben indult Minnie Driver sorozat, a Hallatlan (Speechless), illetve itt mutatkoznak be a Baby Daddy új évadai is."

A már látható promók alapján a Family arculata megjelenésében nagyban hasonlít a nagy testvér Comedy Centraléhoz, de sok tekintetben még is teljesen más.

Beke Dani, senior promo producer: "A régiónkban a Comedy Central csatornáknak egységes megjelenése van betűtípusok és színek tekintetében, ezeket osztottuk szét úgy, hogy a két magyar csatorna hasonlítson, de mégis más legyen. Mint ahogy a tartalom is, az arculat is ismerős lehet a nézőknek, de mégis valami új."

Mit szeretnétek kommunikálni, képviselni vele?

Beke Dani: "Igyekeztünk mindennel visszaadni azt, amit a csatorna céljául kitűzött: hogy a Family mindenkinek szól, aki jól akarja érezni magát. Az arculatot tekintve meglévő sablonok alapján dolgoztunk, hiszen Lengyelországban már működik ez a csatorna, de ott inkább nőknek szóló humorcsatorna, míg mi nem nemek, hanem inkább humor alapján választottuk szét. A Brickleberry, a Family Guy vagy a South Park érdesebb, bevállalósabb humora fémjelzi majd az "eredeti" Comedy Central csatornát, míg az új Family az Így jártam anyátokkal és a Jóbarátok vonalán indul el."

Az arculat mekkora része saját munka?

Beke Dani: "A promók és műsorok közti kis identek a Family sajátjai lesznek, és egy pixelcsalád mindennapjaiba engednek majd betekintést."

Mióta és hányan dolgoztatok rajta?

Beke Dani: "A felkészülés körülbelül július óta tart, a munka nagyobb részét augusztusban, még nagyobb részét szeptemberben végeztük. Négy-öt grafikus és három-négy különböző promo producer munkája lesz majd látható, amikor október 3-án elindul az adás."

Mennyiben és miben más egy Family-re készülő promó, mint a Comedy Centralra?

Beke Dani: "A Comedy Centralon mindig törekszünk arra, hogy a műsorok hardcore rajongóinak szóljunk a promókkal, és az ő ingerküszöbüket is átvigyük – a Family-re ezt az egyediséget úgy fordítjuk át, hogy ott inkább igazodunk majd a műsorok saját hangulatához, humorához. Zenei példával élve: ha a Comedy Central egy pörgős rockzenekar, akkor a Comedy Central Family egy jó hangú, akusztikus gitáros dalszerző."

A Family-n is várható a főcsatornán már megszokott "És most!"-hoz hasonló műsorblokk, esetleg a Mélyvíz?

Beke Dani: "Egyelőre nem tervezünk ilyen fillereket, de ha elindult a csatorna, visszatérünk a kérdésre."

Kabai Zoltán: "Arra törekszünk, hogy mind a Comedy Central, mind pedig a Comedy Central Family saját, önálló karaktert kapjon, a nézők számára egyértelmű legyen, mire számíthatnak, ha az egyikre vagy a másikra kapcsolnak. Endi és Pali bá nagyon jól érzi magát a Comedy Centralon, miközben a Family-n is meglesznek azok a műsorok, amelyek ott találják meg igazán a közönségüket. Viszont a Simon macskája (Simon’s Cat) animációs sorozat gegjei sem lesznek majd láthatóak a Comedy Centralon, hiszen ezek a kis shortok kifejezetten a Comedy Central Family-re illenek."

Mire számítotok?

Kabai Zoltán: "Arra számítunk, hogy a tematikus mezőnyben jól teljesít majd az új csatorna és a Comedy Central után a második legerősebb humorcsatorna lesz Magyarországon."

Family az Extra helyén lesz fogható. Mekkora lefedettséget jelent ez?

Kabai Zoltán: "A Comedy Central Family szélesebb nézői körnek szól, mint a nemzetközi Extra, ennek megfelelően a szolgáltatók kínálatában is jellemzően a több előfizetőt elérő csomagokban lesz megtalálható, tehát jóval többen láthatják majd, mint a Comedy Central Extrát."

Tehát október 3-tól Comedy Central Family! A csatornahang Joó Gábor.

emTV.hu [exkluzív] // köszönjük a Viacom segítségét!

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8012919053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása