Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Remek magyar sorozat érkezik a TV2-re

2018. szeptember 29. - Ádám // emTV.hu

Pénteken mutatta be a TV2 Csoport a Bogaras szülők című holland eredeti alapján készült sorozatának két epizódját. A széria egy fiktív kísérleti iskolában játszódik, és kulturális és szociológiai szempontból is a társadalom különböző rétegeiből származó emberek együttélését, konfliktusait mutatja be, kellő szemtelenséggel. A Cinema City Arénában tartott eseményen természetesen a színészek és az alkotók is ott voltak, akikről rengeteg fotót készítettünk. A sorozat egyébként október 9-én, kedden mutatkozik be a TV2 műsorán.

fotó: Protzner György / emTV.hu (Antal Zsani photo)

A sztori elején a Téby Zita által alakított elvált anyuka, Anna, új iskolába viszi másodikos kislányát, és azonnal WC-papír gurigák és tetvek sűrűjében találja magát. Fontos, és egyben rendkívül szórakoztató szereplő még a Mészáros Máté által zseniálisan alakított Tóni, az igazgató, aki nagyon komolyan veszi a munkáját, modern pedagógia módszerekkel, igazi hajóskapitányként vezeti az iskolát, amelyben hol segítségére vannak, hol akadályozzák a tanári kar tagjai: a magánéleti problémáitól kissé feszült, Ónodi Eszter által játszott Enikő, aki kezdetben egy előítéletes, faék egyszerűségű karakternek, konkrétan fapinának tűnik, később azonban ez meglepő fordulatot vesz. Megismerjük még a szabályokat nem szívesen követő Helgát, akit a legendás Csákányi Eszter alakít, és aki simán bagózik a suliban. A poszttraumás stresszel küzdő gondnokot, Sebit (Ódor Kristóf), vagy a túlmotivált, reménytelenül szerelmes iskolatitkárt, Zsókát (Murányi Tünde). Nem is beszélve a szülőkről, akik származás, meggyőződés, életmód, nemi identitás, anyagi helyzet és műveltség tekintetében különböző rétegeket és típusokat képviselnek, és ezekből adódóan a legjobb szándék ellenére is időnként összetűzésbe kerülnek egymással.

A néhol a pedofil utalásokkal, nácizással, és kis buzizással is operáló dramaturgia meglepő, de remekül működik, a párbeszédek igaz, messze állnak a píszítől, de nem bántóak, többségük nem erőltetett és természetesnek hat – nem úgy azok a jelenetek, amikor a színészek scripted reality módjára a kamerába nézve beszélnek a látottakról. Igaz, ezeknek a jeleneteknek is voltak jó és szórakoztató pillanatai. Ahogy magának a sorozatnak is, ami számomra az első és a negyedik epizód megnézése után sokkal érdekesebbnek és szórakoztatóbbnak tűnik, mint az RTL A Tanár című, hasonló szériája volt. Ami viszont már kevésbé tetszik, az a kedd késő esti időpont, ami a világ hülyesége, és remélem erre hamar rádöbbennek majd a TV2-nél is! Mindent egybevéve viszont nagyon tetszett és remekül szórakoztam, részletes véleményemmel viszont csak a tévépremiert követően jelentkezem majd. Addig is galériában mutatjuk a sajtóbemutatónk készült fotókat:

"Büszkék vagyunk rá, hogy a magyarországi csatornák közül végül a TV2 szerezte meg a Lice Mother adaptációjának jogait, ezzel újabb fikciós sorozattal bővül a csatorna kínálata. Kiváló forgatókönyv, vagyis minden adott a sikerhez, a Bogaras szülők lesz az a sorozat, amiről garantáltan mindenki beszélni fog az ősszel"

– mondta Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója. A Red Arrow Studios formátumát vásárolta meg a TV2 Csoport és megbízásából az IKO Műsorgyártó Magyarország készítette a hazai adaptációt. A magyar változat producere Rákosi Tamás, produkciós igazgatója Wisinger János, showrunnerre Csortos Szabó Sándor, főrendezője Fazekas Csaba, rendezője pedig a Tömény történelemmel nagyot alkotó, legutóbb az Akcióhősöket, a Média Markt shopping comedy-jét dirigáló Spáh Dávid.

Bogaras szülők premier
október 9. kedd 22:00
TV2

emTV.hu // TV2 // fotó: Protzner György / emTV.hu (Antal Zsani photo)

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4414270815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása