Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elhunyt Uri István

2019. január 23. - emTV.hu

"Uri István családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Uri István, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74. évében elhunyt. Végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást" – olvasható a teátrum Facebook oldalán.

A debreceni születésű Jászai Mari-díjas színművész nem csak a színpadon, hanem a szinkronban is rengeteget dolgozott. Megszámlálhatatlan szerepben hallhattuk, köztük Beau Bridges magyar hangjaként a Csillagkapu (Stargate: SG1) sorozat befejező évadában, valamint a szériához kapcsolódó Az Igazság ládája és a Continuum című filmekben, illetve ő kölcsönözte hangját a kultikus Született kémek (Totally Spies) című rajzfilmsorozatban Jerry-nek, a SpongyaBob Kockanadrágban pedig Rák úrnak.

Uri István a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1967–71-ben a Madách Színház tagja volt. Három-három évadot játszott Kecskeméten és a Budapesti Gyermekszínházban. 1977-től a győri Kisfaludy Színház művésze, majd az 1987–88-as évadban a Jurta Színházba szerződött. Ma ismét a győri színház tagja. Főként epizód- és karakterszerepeket játszik. 1984-ben Jászai Mari-díjat kapott.

emTV.hu // fotó: Földi Tamás / activestudio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2514584258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása