Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Legyen magyar az év fája!

2019. február 18. - Ádám // emTV.hu

Az Európai Év Fája verseny a Cseh Köztársaságban nagy hagyományokkal bíró Év Fája verseny folytatásaként indult 2011-ben. A cseh versenyt az Ökotárs Alapítvány cseh testvérszervezete kezdeményezte, és támogatja a mai napig. A döntőbe tizenöt fa került, köztük hazánkat a százharmincöt éves pécsi havi-hegyi mandulafa képviseli.

hungary_ety2019_credit_svastits_krisztian.jpg

Azt mondom, legyen magyar az év fája, szavazzatok! Főleg, hogy igen szoros versenyben állunk az oroszországi Abramtsevoi tölggyel, és e cikk írásának pillanatában harmadik helyen álló portugál magyal tölgy is csak néhány ezer szavazattal maradt le. Voksolni február 28-ig lehet, a győztest pedig március 19-én jelentik be.

Az Európai Év Fája versenyt minden évben megszervezi az Environmental Partnership Association (EPA), melynek tagszervezetei többek között a Cseh Környezeti Partnerség Alapítvány és az Ökotárs Alapítvány. Az első európai versenyt 2011-ben rendezték meg. Azóta a résztvevő országok száma 5-ről 15-re emelkedett.

emTV.hu // címlapfotó: Svastits Krisztián

banner_emtv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2414634756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása