Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Beidéztek a Kristófvárosi Rendőrkapitányságra

A díszletben nézhettük meg a Jófiúk első részét

2019. szeptember 01. - Ádám // emTV.hu

Autentikus helyszínen mutatta be az RTL Klub a legújabb saját gyártású vígjátéksorozatát a sajtó munkatársainak. A Kristófvárosi Rendőrkapitányság díszletében megtartott premier előtti vetítést követően pedig lehetőségük volt körbejárni a forgatásnak otthont adó épületet. A díszletbejárással egybekötött eseményen természetesen a szereplők is ott voltak, akikről rengeteg fotót nézhettek meg a tovább mögött, ahol ráadásképpen elárulunk néhány érdekes információt a sorozatról.

fotó: Labancz Viktória / RTL Magyarország

A Jófiúkat április elején kezdték forgatni, és szeptember elején fejezik be. Ez összesen kilencvenöt forgatási napot jelent. A forgató stáb színészekkel együtt a jelenetektől függően ötvenöt és hatvanöt fő között mozog. Ha mindenkit beleszámolunk, akinek a munkája a képernyőn valamilyen formában megjelenik, akkor százhuszonnyolcan dolgoztak és dolgoznak a produkción, de ebben nincsenek benne az epizódszereplő színművészek, valamint a statiszták sem.

A díszlet hitelességének kimaxolása érdekében a berendezők mindent használt bútorokból és kellékekből oldottak meg, a festők pedig több száz négyzetmétert festettek le, hogy a hibátlan fehér falakat lepukkant állapotba hozzák. A díszleteken, illetve az épület díszletté alakításán tizenhat szakember (öt berendező, hét fő építészet, négy fő technika) két hónapig dolgozott, valamint egy díszlettervező, és Kapitány Iván vezető rendező is részt vett a munkálatokban. Az alábbi díszletek épültek fel: Kapitányság (Alosztály iroda, Kihallgató, Szilágyi ezredes Irodája, Labor, Teakonyha), Kifőzde, Gyula lakása, Bernadett lakása, Kifőzde WC

A négyszintes (plusz galériás), teljes egészben a produkciónak fenntartott négyszázötven négyzetméteres alapterületű épület nagyjából kétezer négyzetméter helyet biztosít. Ebből a díszletek összesen körülbelül ezeregyszáz négyzetmétert foglalnak el, a többi területen a kiszolgáló egységek (smink, ruha, iroda, raktárak, étkező, mosdók) működnek.

A sorozat főcímét ide kattintva tudod megnézni, míg itt az első epizódból tudsz megnézni egy rövid részletet, emitt pedig egy bónusz, kulisszák mögötti videót találtok. Ebből megismerhetitek, hogy a szereplők miként készültek a sorozatra, milyen volt az éleslövészet (mert volt) és az is kiderül belőle, hogy milyen átfedés van James Bond és Kristófváros között. Az eseményre egyébként ötletes, ehhez hasonló, de névre szóló idézést küldött a csatorna.

Jófiúk premier
szeptember 1. vasárnap 20:10
RTL Klub

emTV.hu // RTL Magyarország

werk és jelenetfotók: Fábián Bori / RTL Magyarország
sajtóvetítés és díszletbejárás fotók: Labancz Viktória / RTL Magyarország

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2715034298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása