Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ki mer ma?

Játék és music center huszonöt percben

2012. szeptember 17. - wolfclaw

kritika.jpgA Viasat megtalálta azt a játékot, amihez nem kell jó sok pénzért építeni díszletet, nincs szükség különleges biztonságra a pénz őrzéséhez, és még a stáb is elfér a nappaliban. Megszerezte az új generációs Gundit és sikerült létrehozni az eddigi legegyszerűbb, de mégis legnagyszerűbb game showját.

nyeredhamered3.jpgA Nyered, ha mered kicsit olyan, mint a rulett. Felteszed a hűtődet vagy a tévét, mint tétet, és ha szerencséd van, kapsz egy újat, ha nincs akkor buktad a régit is. Na jó, nem csak Fortunán múlik a siker, kell hozzá tudás is, mert megfelelő számú jó választ prezentálni igényel némi agykapacitást.

Már az szimpatikussá teszi számomra a játékot, hogy nem milliókra ácsingozó IQ nuku plázaribancok vinnyognak egy stúdióba zárva, hanem a játék megy ki a kecódba, koleszba, melóhelyre, stb. Sokkal személyesebb, ha a hegy megy Mohamedhez. Az sem elhanyagolható hogy nem pénzestáskával rohangál a játékmester, hanem két költöztetővel, illetve a tárgynyereménnyel. Erre a célra a TV2-ről ismert Kovács Áron tökéletes választás volt. Laza, vicces de mégis komolyan veszi a feladatát. Kicsit sajnálom, hogy megszűnt az „Áll az alku” és a helyére került „40 milliós játszma” után már nem került semmilyen játék, mert így a TV2 elvesztette az egyik legjobb fiatal képernyősét. Pedig szerintem teljesen jól helyettesítette Gundel Takács Gábort (legalábbis a bankigazgatóval történő konfrontációkban).

nyeredhamered2.jpg

A játékmenet egyszerű mint a fakocka. Áron megérkezik a címre, ahol kicsit összebratyizik a leendő játékosokkal, majd rögtön átmegy lomizóba, és azt kutatja mit lehetne elvinni. Először valami kisebbet keres és mindig egy agyonhasznált fritőz, vagy egy annyira zárlatos vízforraló, hogy ha bedugja és megbassza az áram a delikvenst, akkor rajta már Győrfi Pál sem segít.

Az új megszerzéséhez ez jelenti a cserealapot, aztán már csak három kérdésből kettőre kell jól válaszolni. Kérdésenként fél perc gondolkodási idő áll rendelkezésre. Ezután jön a nagyobb tét köre (hűtő, laptop, stb...), ahol öt nehezebb kérdésből négyre kell tudni a helyes választ. Itt már kérdésenként negyven másodperc adatik töprengeni, és van az egyszer elhasználható úgynevezett „extra perc”, ami alatt bármilyen segítségkérés megengedett, legyen az telefon, net vagy a szomszéd. A grafika sincs túltekerve, pont annyira minimál mint maga a játék.

nyeredhamered1.jpg

A „Nyered, ha mered” egy olyan játék amire, régen vágytam már. Szimpla, vicces, könnyen emészthető, de azért gondolkodnom is kell rajta. Nem húzzák a végtelenségig, hogy egy hosszú reklámszünetet közzébaszhassanak, hanem lendületes és szinte vonz magával, hogy gyere holnap is nézni. Azért pedig plusz pont, hogy végre megtalálták a kombinált fogóval működő mikrók és a már alkatrésznek is használhatatlan kávéfözők univerzumát! Egyetlen hibája, hogy ezt sem mi találtuk ki,de ebben az esetben elfogadom. A Viasat3 mert és nyert! Nálam legalábbis mindenképpen!

5.jpg

zzepg_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr764783763

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki mer ma? 2012.09.18. 11:06:01

Már az szimpatikussá teszi számomra a játékot, hogy nem milliókra ácsingozó IQ nuku plázaribancok vinnyognak egy stúdióba zárva, hanem a játék megy ki a kecódba, koleszba, melóhelyre, stb.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása