Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

39. heti nézettség

Kétharmados RTL győzelem, kijózanító koki a TV2-nek

2012. október 02. - Flankerr

nezettseg.jpgAz előző heti huszonhathoz képest már harminc félórás idősávot nyert meg délutántól éjfélig a TV2. Ehhez képest heti átlagban másfél százalékkal kevesebben kapcsoltak hozzájuk a kereskedelmileg fontos 18 és 49 év közötti nézők közül. Bemutatkozott (igaz, főleg ajánlók formájában) vasárnap az új RTL adó, az Év Kreatív Adóelnevezése Díj ezüstérmese, az RTL II. Lássuk, mit hozott a Heti Hetes hattyúdala, vagy Gjon Rambo porszagú kerítőshow-ja.

12.39.1849.JPGElső lett a teljes nézőben 7%-ot csökkenő, 18-49-ben szinttartó X-Faktor (45.9% SHR) vasárnapi kiadása. Aki ezen meglepődött, azt külön üdvözlöm, mindig öröm új olvasókat látni :) Második a Barátok Közt (30.8%), harmadik a A gyanú ányékában (36.3%). Negyedik a Kreatív Sorozatelnevezés Díj esélyese, a Dr. Csont (28.9%), ötödik a hétfői Fókusz (26.2%).

A hatodik helyezettnél álljunk meg egy pillanatra, érdemes. Adott a Tisztítótűz nevű, 5.0-s IMDB értékelésű Steven Seagal film, amit még a Film+ szerkesztője is fintorogva tolna félre szerintem. De hát adásba kell mennie valamikor. Hogyan nézessük meg majdnem annyi fiatallal, mint mondjuk múlt héten a bronzérmes Vasembert? Hát betesszük szombat este az X-Faktor mögé! Ügyes, ügyes.

Valószínűleg sokkal több olvasónkat érdekel, hogy miként teljesített a hétfőn indult RTL II vasárnapi bemutatkozása. Az I Love Gjoni (már attól is a hideg ráz ki, hogy leírom) 18-49-ben KILENC DARAB NÉZŐVEL (ez a hibahatár egy ezreléke lehet), de kikapott a Naplótól. A vége 22.7%: na ezért volt dobozban két évig. Lehet, lassan megjön a nézők józan esze? A Heti Hetest hajszálnyian többen nézték, (25.2% SHR), de így is elvesztette az X-Faktor nézőinek hatvan százalékát, ami nem jó.

12.39.teljes.JPGAz RTL Klub vezetősége önmagában elégedett lehet: esti fő műsoridőben, heti átlagban 13.5%-kal nézettebbek a TV2-nél, ami borzalmasan sok egy kétszereplős versenyben. Épp ezért csúnya folt a Dallas szereplése: noha sávját nyeri, a 682 ezres teljes nézettség újabb minimum, és RTL szinten a 19%-os 18-49-es SHR is kevés. Ne csodálkozzunk, ha a második évadot már máshol követhetik majd a kitartók: a Chuck-ot és a Terminator Sarah Connor Krónikák-at hasonló csökkenés után tüntették el az adóról.

A TV2 stabilan tartja a 16:30-19:00 közötti sávot, utána viszont nem tudja ezt kihasználni, a A gyanú árnyékában legyőzhetetlen volt. A többi sávban nem sok dicsőség termett az adónak, még teljes nézettségben se. Őszintén kíváncsi vagyok, hogy nyitásként, és főleg hosszabb távon hogy fog a The Voice teljesíteni.

Az M1-re nem érdemes sok szót vesztegetni: a Fradi- DVTK meccs nyert két sávot, 11%-t nőtt a Hacktion, cserébe az X-Faktor 200.000 nézőt nyúlt le a Magyarország, Szeretlek!-től.

A heti fő műsoridős lista sorrendje a múlt héthez képest változatlan. Sokkal érdekesebb az az elemzés, amit a Nielsen adott ki az idén nyári tévés trendekről. Részletek holnap!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr464815346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása