Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Nemzetközi díjat kapott az On The Spot

A legrégebbi turisztikai- utazási filmfesztiválon a zsűri különdíját vehették át

2012. október 08. - emTV.hu

on_the_spot.jpgA Spektrum televízió digitális riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András pénteken Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai- utazási filmfesztiválon a zsűri különdíját (Prix Jury) vehette át. Az alkotópáros az idén negyvenöt éves TourFilmen az ORF, a ZDF és a Travel Channel csatornák legjobb dokumentumfilmeseivel került megmérettetésre.

karlovy_vary.jpgAz elismerést az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozat erbore törzsről szóló epizódjáért ítélte Eszternek és Andrásnak a nemzetközi zsűri.

A fesztiválon százharminchat ország több mint hatszáz alkotása versengett egymással, az On The Spot a televíziós dokumentumfilm kategóriában kapta a különdíjat, ahol többek között az ORF, a ZDF és a Travel Channel műsoraival mérték össze a két magyar filmes munkáját. Korábban olyan nemzetközi szinten elismert világutazókat és médiaszemélyiségeket is díjaztak a TourFilmen, mint Michael Palin a BBC-ről vagy a könyveiből és az Animal Planetről is ismerős Jane Goodall etológus.

A fesztivál díjátadó gáláján S. Takács András megköszönte a Spektrumnak a lehetőséget, hogy elkezdhették a műsorukat, amely negyedik éve fut a nemzetközi ismeretterjesztő csatornán, majd köszönetet mondott a magyar közszolgálati televíziónak is, amiért elkészíthették az On The Spot törzsi szériáját.

Cseke Eszter az erbore törzs tagjainak köszönte meg, hogy elviselték őket az összes hülye kérdésükkel együtt.

Nem ez az első nemzetközi elismerés az On The Spot háza táján, Eszter és András éppen egy évvel ezelőtt vette át Strasbourgban az Európa Tanácstól a Press Freedom Awardot burmai tudósításukért.

Gratulálunk nekik!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr474826327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása