Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Boggie huszadik lett az Eurovíziós Dalfesztiválon

Mans Zelmerlöw svéd énekes nyert

2015. május 24. - emTV.hu

mtva.jpgMans Zelmerlöw svéd énekes nyerte Heroes, azaz "hősök" című dalával a hatvanadik Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Bécsben. A hazánkat képviselő Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című számával a huszadik helyen végzett.

A huszonnyolc éves svéd győztes, Mans Zelmerlöw nagy fölénnyel, háromszázhatvanöt ponttal győzött a huszonhetes döntőben, mögötte az orosz Polina Gagarina lett a második, az olasz Il Volo trió a harmadik. A negyedik helyen a belga Loic Nottet végzett, a verseny történetében először indult Ausztrália és Guy Sebastianlett az ötödik.

A végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki. A dalfesztivál történetében hatodszor született svéd győzelem.

A Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, tizenkilenc ponttal a huszadik helyen végzett Wars For Nothing című dalával. Magyarország a legmagasabb pontszámot Észtországtól kapta, nyolcatat, Romániától és San Marinótól négyet-négyet, Franciaországtól, Németországtól és Csehországtól egyet-egyet.

A győztes svéd énekes produkciójának nagy értéke a remek popszám és ének mellett a fantasztikus vizuális megoldás volt, amelyet hatásos színváltogatások (fekete, fehér, vörös) és pálcikaemberkékre épülő animáció tett teljessé, utóbbi mozgásával szinkronban mozgott az előadó is. Háromszázhatvanöt pontja az Eurovíziós Dalfesztivál történetében a harmadik legmagasabb pontszám.

emTV.,hu // MTI

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr187487020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása