Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Néhány érdekesség a Sötét Árvákról

Péntekenként új részekkel látható az Orphan Black

2017. január 24. - emTV.hu

rtl_spike.jpgSarah szemtanúja lesz egy rá megszólalásig hasonlító nő öngyilkosságának, majd rádöbben, hogy rajta kívül sok, genetikailag azonos egyed létezik, akik pont úgy néznek ki, mint ő, és akiket valaki megpróbál levadászni. Péntekenként új részekkel látható az RTL Spike legzseniálisabb sorozata.

Aki esetleg még nem ismerné a BBC America-n 2013. március 30-án indult kanadai sci-fi sorozatot, annak feltétlenül tudnia kell, hogy a széria futurisztikus világában Sarah Manning életét követhetjük nyomon, aki szemtanúja lesz egy rá megszólalásig hasonlító nő öngyilkosságának. Felveszi az elhunyt személyazonosságát, kiüríti bankszámláját, csakhogy élete ezzel sem vesz pozitív fordulatot! Lassan rádöbben, hogy ő csak egy klón, ráadásul rajta kívül sok, rá megszólalásig hasonlító, genetikailag azonos egyed létezik, akiket valaki megpróbál egyenként megölni.

A sorozat története szempontjából teljesen irreleváns, de a Sarah-t alakító Tatiana Maslany egy interjúban elmondta, hogy ha döntenie kéne, hogy milyen élettelen tárggyá változzon, egyértelműen a fánkot választaná. Maslany egyébként legszívesebben hamburgerrel gyűjt energiát a forgatásokra, amire szüksége is van, hiszen a harmincegy esztendős kanadai színésznő évadonként egyszerre több karaktert is alakít, köztük francia, brit, olasz, valamint ukrán anyanyelvű hasonmásokat is. Ezt persze mi a magyar szinkron miatt kevésbé, pontosabban máshogy tapasztaljuk, ám Bogdányi Titanilla kitűnő munkájára most sem lehet panasz!

Tatiana Maslany egyik karakterének férjét Kristian Bruun (magyar hangja: Horváth Gergő) játssza. Pár éve az egyik Comic-Conon elárulták, hogy szoros barátságot ápolnak és gyakorta rendeztek féktelen bulikat a forgatási helyszíneken.

Tatiana mellesleg saját speciális lejátszási listájának köszönhetően lényegül át az általa aktuálisan játszott karakterré, míg a Felix Dawkins-t alakító Jordan Gavaris (magyar hangja: Pálmai Szabolcs) Goldfrappot vagy klasszikus rockot hallgat. A Mark Rollins-t megformáló Ari Millen (magyar hangja: Szalay Csongor) állítólag született parfümmániás és imád új illatokat felfedezni.

A produkció sikerén felbuzdulva 2015-ben képregény is készült a történetből, amely rengeteg olyan történetet mesél el, amelyek kerekebbé teszik a Sötét Árvák sztoriját. A magukat Clone Clubra keresztelt keményvonalas rajongói csoport mellett külön érdekesség, hogy a leszbikus fanok nemrégiben megalapították a saját csapatukat, a Clonesbians-t.

A magyar szöveget Jánosi Emese írja, hangmérnök és vágó Papp Zoltán István, illetve Hegyessy Ákos. A magyar változat gyártásvezető Szőke Szilvia, szinkronrendezője Gaál Erika. A szinkront a LaborFilm készíti.

Sötét Árvák új epizódok péntekenként 22:00-kor az RTL Spike műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr1212151031
süti beállítások módosítása