Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A nézői élmény javításába kezdett a Comedy Central

2017. november 30. - Ádám // emTV.hu

A Comedy Centralon látható Amerika Huangjai című sorozatban a nagymamát alakító Lucille Soong, a sorozat alatt csak és kizárólag kínaiul beszél, amit nézőként angolul feliratozva láthatunk. A magyar változatban viszont se felirat, se fordítás nincs, így az epizódok egy része teljesen érthetetlen az angolul nem tudó nézők számára. Ez igaz azokra a csatornán látható sorozatokra is, melyekben hasonló módon magyar feliratot igényelne egy-egy dramaturgiailag fontos dal, vagy nem angol nyelvű, de angolul feliratozott gag.

huang_nagyi.jpg

Megkérdeztük a Viacom humorcsatornáját, hogy tesz-e valamit a szinkronra érzékeny Comedy Central a nézői élmény növelése érdekében azért, hogy az ilyen esetek valamilyen módon bekerüljenek a magyar változatba, ezzel érthetővé és élvezhetővé váljon a jelen sorozatban például rendszeresen kínaiul elmondott, angolul feliratozott, magyarul el nem hangzó szöveg.

"A Comedy Central mindig nagy gondot fordított a szinkronok minőségére, arra, hogy a sorozatok magyar változatai tökéletes nézői élményt nyújtsanak és visszaadják az eredeti műsorok sajátos humorát, atmoszféráját.

A magyarítás egyik különleges, ritkán előforduló esete az, amikor az eredeti változat többnyelvűsége miatt a szinkronokat feliratokkal is szükséges kiegészíteni. Ezekben az esetekben a honosítás technikailag két elkülönülő megoldása (szinkron és feliratozás) keveredik, ami a beállítástól függően vagy az egyik vagy a másik változatot előnyben részesítő adáslebonyolító rendszerben időnként még nehézségeket okozhat. Az Amerika Huangjaiban a kínai nagyi kapcsán ez a kevert megoldás gyakran előfordul, ezért az egyre növekvő népszerűségű sorozat ráirányította a figyelmet a szinkron melletti feliratozás tökéletes megvalósításának a szükségességére. Jelenleg az adáslebonyolító részlegünkkel közösen dolgozunk ezen és bízunk benne, hogy hamarosan végleges megoldást találunk"

– tudta meg az emTV.hu a Viacom kommunikációs vezetőjétől.

emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5913406033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása