Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Újra együtt A fiúk a klubból főszereplői

2018. június 08. - FCs.

A fiúk a klubból (Queer as Folk) a kétezres évek elején olyan nézőpontból mutatta be az LMBTQ emberek mindennapjait, ahogy azt sorozat addig, és azóta se tette. A finálé óta eltelt tizenhárom év nem múlt el nyomtalanul, s bár egy friss európai kutatás szerint a magyarok negyvennégy százaléka szégyellné, ha meleg vagy leszbikus lenne egy családtagja, mi, az emTV.hu-nál nyitottak vagyunk. Hiszünk a diverzitás fontosságában, és abban, hogy ne szexuális orientáció, bőrszín vagy éppen a vallásuk, hanem teljesítményük, emberségük alapján ítéljük meg a másikat. A ma kezdődő Budapest Pride megünneplésére ezért nem is lehetne megfelelőbb tisztelgés, minthogy beszámoljunk az Entertainment Weekly fotózásáról, mivel a lap különszámában részletesen is foglalkozik a sorozattal, A fiúk a klubból főszereplői pedig örömmel álltak az EW kamerája elé.

fotó: Sami Drasin / EW

"Amit feltétlenül tudni kell, hogy minden a szexről szól." Az ezzel a mondattal kezdődött, hazánkban is népszerű, mára kult-sorozattá vált A fiúk a klubból tizenhárom évvel a finálé után sem veszített a jelentőségéből: az Entertainment Weekly most összegyűjtötte az úttörő sorozat sztárjait, hogy egy közös fotózáson újra felszínre kerülhessenek a régi emlékek. A magazin a hamarosan elérhető LGBTQ kiadásában kiemelten foglalkozik a sorozattal, a képekhez és az exkluzív interjúkhoz most egy kedvcsináló is megjelent. A fotóra kattintva pedig galéria nyílik!

A sorozat 2005-ös lezárása után ez az első alkalom, hogy a szereplők és a készítők együtt vannak, Daniel Lipman és Ron Cowen producerek pedig így emlékeznek vissza a produkció üzenetére:

"Egy remek lehetőséget láttunk, hogy egy csomó olyan problémát vessünk fel, amik még nem lettek bemutatva az amerikai televíziókban azelőtt.

Nekünk, meleg embereknek ez kiemelten fontos volt, mert nem sűrűn láttuk a valódi tükörképeinket a tévében."

Az öt évadon át futó, rengeteg elismerést besöprő drámasorozat a megegyező című brit sorozaton alapul, és azoknak az ügyeknek a sokaságát gyűjti csokorba, amik egy meleg férfi életében mind előkerülhetnek (jellemzően az akkori kornak megfelelően, az ezredforduló környékén).

emTV.hu // Entertainment Weekly // fotók: Sami Drasin / EW

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6414032872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása