Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Földes Ádám búcsúzik a Neo-tól

Új kihívásokat keresve most búcsúzik a rádiós piactól

2012. július 19. - radiosite.hu

neofm.jpgA NeoFM tulajdonosváltásával párhuzamosan, július 18-tól lemondott posztjáról a rádió eddigi vezérigazgatója. Földes Ádám az elmúlt majd’ egy évben irányította a Neo-t.

foldes_adam.jpgA fiatal - napokban harminchatodik életévét betöltött - szakember tizenöt évvel ezelőtt kötelezte el magát a rádiós piaccal. 1997-ben a Roxy Rádiónál indult pályafutása, majd sokáig a Sláger Rádiónál töltött be vezető pozíciót. 2008-ban a bolgár Star FM vezérigazgatója, majd egy évvel később már a Danubius Rádiót vezeti. 2010-ben ő lett az EMG kereskedelmi ügyvezető igazgatója, 2011. augusztusától pedig a NeoFM vezérigazgató posztját töltötte be, egészen mostanáig.

Ottléte alatt a NeoFM jelentős változásokon esett át a programing és a hírstruktúra területén is. "A zenei kínálat közönségre hangolása, a hírstruktúra átalakítása pozitív visszhangra talált a rádióhallgatók körében, így az elmúlt félévben folyamatosan nőtt a Neo hallgatói bázisa" - nyilatkozta korábban Földes. A rádió mintegy négy- ötszázezer hallgatóval gyarapodott, s a hazai rádiós piac jelentős tényezőjévé vált, több esetben is megelőzve legerősebb kereskedelmi vetélytársát.

"Sajnos a gazdasági helyzet és a kiegyenlítetlen médiapiaci viszonyok miatt a rádió szakmai sikerét és népszerűségét nem tudtuk kereskedelmi sikerré konvertálni. Sikerült azonban egy olyan erős rádiós brendet létrehozni, ami felkeltette befektetők érdeklődését és reményeim szerint az új tulajdonosok kezében továbbra is erős pillére marad a hazai üzletágnak" - nyilatkozta Földes, aki új kihívásokat keresve most búcsúzik a rádiós piactól. Mint elmondta, keresték már meg „csábító” ajánlatokkal, de egyelőre szeretne családjával több időt eltölteni.

Radiosite

radiosite_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr124666176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása