Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az antiszociális zseni

Nyerj többek között egy AXN-es "Dr. House" posztert!

2012. szeptember 18. - Mr HoW

kritika.jpg2004-ben David Shore, gondolt egyet, és kitalált valamit, amit addig még senki. Gyártsunk egy dokis sorozatot! "Fú, micsoda ötlet!", gondolhatta bárki, hiszen az ilyenekkel már tele a padlás. Ám David elképzelése tényleg bejött: felejts el mindent, amit eddig kórházas sorozatokban láttál!

Gregory House (Hugh Laurie) nem éppen egy átlagos fazon. Először is elképesztően jó a szakmájában, de nem igazán ez teszi őt különlegessé, hanem maga a személyisége. Képzeljünk el egy olyan orvost, aki magasról tesz a betegeire, mint emberekre, és úgy általában mindenkire, aki nem ő, továbbá rendkívül erős fájdalomcsillapítókon él és bottal jár. Egy arrogáns, önző ember, mégis olyan embereket gyógyít, akiket más nem tudna, egyszóval a lehetetlent próbája meg. A Princeton-Plainsboro Egyetemi Kórházban egy egész csapatot kap arra, hogy a különleges esetekkel tudjon foglalkozni. A sorozat itt véget is érne, hiszen alapvetően kit érdekelne egy bunkó orvos? Senkit. Ám House doki mindamellett, hogy olyan amilyen, mégis, olyan érzést kelt a nézőben, hogy igenis szimpatikus, mert olyan dolgokat ki mer mondani, amiket mindannyian kimondanánk, csak nem merünk, továbbá a faragatlannak tűnő modora teszi őt igazán jó orvossá, hiszen abból indul ki: mindenki hazudik, és bizony ez a teória mindig helytálló.

Minden epizód egy fő esetet mesél el, és House így vagy úgy, de megoldást talál rájuk a maga csavaros agyával, ám senki ne számítson minden rész végén Happy Endre. A történetet körülölelik a kollégákkal és barátokkal vívott harcok, civódások, csipkelődések, sőt, olykor szemétkedések is, ám mégis, valahogy lebilincselő az egész történet, a szereplők és a színészi alakítások.

A Dr. House minden szempontból eltér a kórházas sorozatoktól. Messze többet ad, mint bármelyik, eddig ismert ilyen tévés produkció, nyolc évadot élt meg, ami összesen százhetvenhét epizódot jelent, a készítők pedig itt döntöttek úgy, hogy ideje véget vetni a sorozatnak, mert nem akartak a minőség rovására gyártani újabb részeket.

zzepg_v2.jpg

Nyerj egy AXN-es "Dr. House" posztert, valamint egy 5.000 forint értékű, elektronikai áruházban beváltható vásárlási utalványt!

Ki az a színésznő, aki 2004 és 2011 között a Doktor House-ban szerepelt és hogyan ismerkedik meg "Az elnök emberei" című sorozatban a Rob Lowe által játszott karakterrel, valamint milyen bonyodalom származik ebből?

A válaszokat ma, azaz szeptember 18. kedd éjfélig várjuk a mizu@emTV.hu címre. A nyertesek nevét megtaláljátok a facebook.com/emTV.hu oldalon!

Ne feledjétek, hogy a legtöbb kérdésre válaszoló tíz játékos közül vasárnap kisorsolunk egy Doktor House posztert, valamint John Grisham "A cég" című regényét az AXN-től, valamint egy 50.000 forint értékű, elektronikai áruházban beváltható vásárlási utalványt.

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr74786190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása