Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (kedd)

Terra Nova, 22:00, RTL II

2012. október 02. - Flankerr

ajanlo.jpg2011-ben villámgyorsan az egyik legvárósabb újonc sorozattá nőtte ki magát az amerikai FOX adó Terra Nova című sorozata. Steven Spielberg, mint executive producer, a dinoszauruszok korába visszautazó, új világot építőt telepesek, sci-fi és kaland keveréke, óriási költségvetés: nem csoda, hogy már a közepes sorozatjunkiek nagy része is szinte vallásos áhítattal várta a szériát. Hogy aztán nagy részük csúnyán koppanjon a sok bába között elvesző végtermék láttán. Ezzel a felütéssel indul ma 22:00-kor a Terra Nova az RTL II-n.

terranova.jpgA sorozat születése több okból is különleges volt: például rögtön tizenhárom részre rendelték be (ez nagyon ritka), és rekordokat döntött a költségvetése. 2011 májusában a FOX szerette volna levetíteni a a pilotot (hogy ezzel nézőket nyerjen őszre), de az előpremierjét elhalasztották, a különleges effektek előállításának időigényessége miatt. Ennél nagyobb baj, hogy a netes és a hivatalos kritika szerint is az íróknak nem nagyon sikerült megtalálni az egyensúlyt a sci-fi és kaland, valamint a felvállaltan erős családi szál között, persze az utóbbi „javára”. Ráadásnak azonnal a legdurvább hétfő esti tévés mély vízbe dobták be, ahol közepesen indított, és folyamatosan vesztett nézőiből.

Sokaknak nem jött be a 2149-ből a légszennyezés elől 85 millió évvel korábbra visszautazó telepesek kalandjai. Ennek eredménye több hónapos huzavona után a kasza, a sorozat halála lett: a Terra Nova tizenhárom részt élt meg. Na de ez ne tántorítson el senkit. Bazárinak hangozhat, de ez nem egy sokadik NCIS/CSI klón, tényleg különleges keverék. Ami sokak gyomrát megfeküdte. A pilotot én azért nem hagynám ki, hátha valaki rákap. Csak készüljön fel, hogy karácsonyra már vége lesz..

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr664815666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása