Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Fogynak a Rádió 1 frekvenciái

Székesfehérvár, Veszprém és Sárbogárd is ugrott

2012. október 13. - radiosite.hu

A főváros után Székesfehérvár, Veszprém és Sárbogárd vételkörzetekben is elhallgatott a Rádió 1 adása. Mindhárom esetben a lejárt és ideiglenesen meghosszabbított médiaszolgáltatási szerződések kapcsán kialakult helyzet miatt szűnt meg az üzemeltető cégek frekvenciajogosultsága.

radiosite.jpgVeszprémben 1999 óta volt fogható a Rádió 1, eleinte egész nap helyi gyártásban, a későbbiekben hálózatosan, négy óra helyi műsoridővel és húsz óra időtartamban a központi műsor átvételével.

A frekvenciajogosultság tavaly lejárt, újrapályáztatása jelenleg is tart, azóta két hónapos, ideiglenes hosszabbításokkal üzemelt. A Médiatanács szeptemberre már nem hosszabbította meg a Rádió 1 Kft. jogosultságát, ugyanis az pár hete kérvényezte az ideiglenes sugárzás díjának csökkentését az újonnan kiírt pályázat szerinti díjra (az eddig fizetett koncessziós díj körülbelül nyolcadrésze), melyet a Médiatanács nem fogadott el.

A veszprémi hallgatók egy része továbbra sem marad Rádió 1 nélkül, hiszen a 105.7 MHz-es balatoni frekvencia elérhető a város bizonyos pontjain.

Székesfehérvár és Sárbogárd is ugrott

A királyok városában szintén különös helyzet miatt kellett elhallgatnia az igazi mai slágereknek, a Médiatanács ugyanis a - fehérvári mellett a sárbogárdi vételkörzet-bővítést is üzemeltető - Track-57 Kft. szintén 2011-ben lejárt frekvenciajogosultságát kéthavonta eddig mindig meghosszabbította, nemrég azonban úgy döntöttek, nem pályáztatják újra a város leghallgatottabb rádiójának hullámsávját, a 101.8 MHz-et.

A budapesti és a három dunántúli frekvencia elvesztése után jelenleg tizenöt taggal rendelkezik a rádiós csoport, melyek közül három frekvencia jelenleg is ideiglenes jogosultsággal megy. Ezek egy részét nem tudják hálózatba sem kapcsolni, így huszonnégy órában eltérő műsort kell sugározniuk.

A Rádió 1 elérhető még többek között a fővárosban a DIGI kábelhálózatán is, valamint mindhárom nagy mobilplatformon (iOS, Android, Windows Phone) - saját alkalmazással, továbbá hallgathatóak online is.

A rendelkezésre álló legfrissebb, augusztusi Ipsos- Gfk hallgatottsági felmérés szerint országszerte a tizenöt éven felüliek körében még mindig 293.000 körüli napi hallgatószámmal büszkélkedhet az egyre kisebb területen elérhető Rádió 1 Network.

Radiosite.hu

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr314845475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása