Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Képezertizenkettő

2012

2012. december 27. - wolfclaw

2012.jpgBár sokan várták, mégsem pusztult el a világ, legfeljebb néhány agysejttel lettünk szegényebbek. Megpróbáltam összeszedni és kategorizálni az év médiacsapásait a magam szempontjai szerint. Első kategóriám az Év legnagyobb arca. Itt két embert is megemlíthetek. Az egyik aki miatt valószínűleg feltalálták a 3D-s tévéadást, a másik pedig a mindenkit kiosztó kritikus.

Sebestyén Balázs egy teljesen normális emberke lenne, ha nem próbálna meg adásban nagyobbnak látszani magánál. Az Egy perc és nyersz című bénasági vetélkedőben még elment, aztán a helyére érkező A kódban már keményebben odaszúrt a játékosoknak amolyan poénosan, de azért ahogy a kritikusokat leugatta a Morning show élő adásában Vadon Janival karöltve, az már kicsit sok volt nekem.

Na és ha már kritikus, akkor nem hagyhatom ki az élő fába is belekötőt, az őszinteség hercegét, a verbalitás Chuck Norrisát, Puzsér Róbertet sem. Minden respectem az RTL-é, amiért végre jött valaki, aki keményen odacsapott és fel merte borítani a fostalicskát. Érdekes beszólásai tették érdekessé, sőt csodálatossá a Csillag Születiket. Nélküle egy simára gyalult, érdektelen, előre behatárolható forgatókönyvű műsor lett volna, amilyen az X-Faktor harmadik szériája. Lehet, hogy ez volt a legnézettebb, de valljuk be, nekünk gyötrelem és szenvedés volt mire a döntők döntőjének döntőjéig eljutottunk. Rögtön az első élő showban kiderült, hogy Oláh „09-es kód” Gergő az egyetlen, aki megérdemelte a győzelmet. Ennyi elviselhetetlen, fahangú pácienst nem nagyon tudott még összeterelni a vezető kereskedelmi kanális. Nálam ezért is érdemelték ki az Év kínzása címet.

Idén se maradtunk szerelemkereső reality nélkül. Sőt, duplán kaptunk az arcunkba, csak hogy ne érezzük elhanyagolva magunkat. Előbb jött az albán szamár két éve porosodó puncivadászata az RTL újszülöttjére, az RTL II-re, majd a Házasodna a gazda az anyacsatornára. Gjon Rambo nejkeresési próbálkozása talán csak egy hangyaseggnyit volt jobb, mint anno a lant- és erekcióművész Benkőé, de ettől még annyira reménytelen volt, hogy a kópiát inkább elégettem volna, ahelyett hogy hatszor újravágom. Ezért is lett nálam az Év égése.

A tanyasi lamour viszont legalább őszinte lett. Mert miről szól a szerelem az esetek többségében? Szopatsz vagy szopatnak. Ennyire egyszerű a világ, és ezt a gazdák teljesen jól bemutatták. Szegény András gazda saját hülyeségéből kifolyóan önmaga ült fel a rollerre, amit aztán még meg is toltak alatta. Szilveszter sem járt sokkal jobban, de legalább nem nézett bután maga elé, hogy miért röhögnek rajta. Bence pedig maga ültette fel Melindácskát a járműre. Ez az Év valósága.

Ha már a valóságnál tartunk, semmiképpen sem szabad kimaradnia a scripted reality két nagy képviselőjének. Valahogy ezt is a Retek Klub kapta el jobban, mert bár A gyanú árnyékában magán viseli a magyarosság jeleit, mégsem annyira elviselhetetlenül szörnyű, mint a TV2 újonca. A Családi titkok lesz az a sorozat, amitől hanyatt-homlok menekülni támad kedve az embernek, és ha netán elromlik a távirányítója, tuti belevágja a képernyőbe, csak szabaduljon. Aki erre egyszer rácuppan annak vége, mert az összes agysejtjét felfalja. Kinek kell világvége, ha megnézheti az Év legpusztítóbb műsorát?

Na és ha már elmentünk a zuglói székhelyű csatornához, mindenképp említsem meg az egyöntetűen megszavazott „Legbénább csatornanév evör” díj nyertesét a SuperTV2-t is. Igazából technikai problémák miatt túl sokat nem láthattam még ebből a kiskanálisból, de azt hiszem amilyen ízelítőt kaptam a bemutatkozó sajtótájékoztatón, az bőven sok volt.

Végül, de nem utolsósorban meg kell emlékeznem az Év legnagyobb buktájáról is. A Neo Fm körüli hercehurca illetve felvásárlás olyan messze hajította a Bumerángot, hogy egy darabig biztos nem tud visszajönni. Próbálkoztak Bochkorék mindennel, de csak nem sikerült. Még a rádióműsort is átültették nyomtatott sajtóra, de hamar kiderült ez sem a helyes út. Így most Lali király eluralkodgat a netre szorult népén, és kicsit hamarabb vonul nyugdíjba mint azt tervezte. A másik két isteni figura pedig várja a nagy lehetőséget az igazi visszatérésre.

Igazán mozgalmas év volt ez, nem lehet okunk panaszra. Annyi minden történt, hogy most is csak kiragadtam momentumokat a nagy egészből. Bízom benne, hogy 2013 sem hagy minket cserben és bőven jut a tollamra tűzni való. Ennek reményében kívánok Boldog Új Évet minden Kedves Olvasónak!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr854979204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása