Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hallgatottsági adatok

2012. november

2013. január 01. - radiosite.hu

hallgatottsag.jpg2012 novemberében a tizenöt év feletti magyar lakosság 74%-a, vagyis több mint hatmillió- háromszázezer fő hallgatott rádiót egy átlagos napon – derül ki a GfK és az Ipsos országos rádióhallgatottsági felméréséből. Ez az érték kiemelkedőnek számít, hiszen a teljes rádiós piaci elérés még egyik hónapban sem volt ilyen magas az eddigi idei évet tekintve. A rádiózással töltött idő – szeptemberhez képest valamelyest növekedve – az utolsó őszi hónapban naponta átlagosan hét perc híján négy óra volt.

A korábbi hónapokhoz képest 2012 novemberében is tovább növekedett a rádiók által elért lakosság aránya úgy egy átlagos hétköznapot, mint egy átlagos hétvégét tekintve is. Egy novemberi átlagos hétvégi napon elért hallgatók aránya a tizenöt év feletti lakosság körében 68,2% volt, ami az idei évben a legmagasabb hétvégi elérést jelenti. A hétköznapokon is növekedett a rádiók által elért közönség nagysága októberhez képest, de az itt elért 76,3%-os lakossági elérés nem döntött „csúcsot" a korábbi hónapokkal való összehasonlításban.

A napi hallgatottsági görbék alapján azt tapasztaljuk, hogy a korábbi hónapokhoz képest novemberben hétköznap nyolc és tíz óra között emelkedett a hallgatottság, míg hétvégén délelőtt kilenc és tíz óra, illetve délután tizenhárom és tizenöt óra között kapcsolódtak be a szokásosnál többen valamely rádió adásába.

Adatfelvétel ideje: 2012. november 2-15., napi egyenletes almintán
Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI)
Mintanagyság: 2.000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!

LETÖLTÉS (pdf)

Ipsos-GfK / Radiosite.hu

radiosite.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr464990008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2013.01.02. 18:39:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása