Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (csütörtök)

22:00 Dollhouse (RTL II) & 23:40 Totál szívás III (RTL Klub)

2013. január 03. - Flankerr

ajanlo.jpg2009 februárjában mutatta be a Fox a Dollhouse című sorozatot. Ebben az átívelő történetszállal operáló drámában egy céget láthatunk, amely nők agyába tölt fel „programokat”, és azokat jó pénz árulja különböző feladatokra (escort, merénylet, hírszerzés, stb), majd minden küldetés után törli belőlük az emlékeket. A széria a gyönyörű Eliza Dushku által játszott „Echo”-ra koncentrál, aki a törlések ellenére lassan saját „öntudatára” ébred.  Aztán. 2008 januárjában kezdte vetíteni az AMC nevű kábeladó a Breaking Bad című sorozatot. Ebben egy középiskolai kémiatanár megtudja, hogy gyógyíthatatlan tüdőrákja van. Ezért, hogy családja jövőjét biztosítsa, egy volt tanítványával elkezd metilamfetamint készíteni és árulni. Ezzel a felütéssel kezdődik ma 22:00-kor a Dollhouse - A felejtés ára az RTL II-n, és 23:40-kor a Totál szívás harmadik évada az RTL Klubon.

A Dollhouse első évada nem valódi premier, a COOL-on már leadták, ám remény van arra, hogy a második is adásba kerül majd. Ennek ellenére érdemes adni neki egy esélyt, mert a lassabb beindulás után egész jó sorozat lesz. Dushku-n kívül a legnagyobb húzónév a Firefly-lal, és a Bosszúállókkal történelmet író geek rendező, Josh Whedon. A FOX eleve a pénteki sorozattemetőbe rakta, borzalmas felvezetéssel, így az is csoda, hogy két tizenhárom részes évadot (plusz egy le nem vetített alternatív rész) meg tudott élni. Az ajánlási faktor 4/5, érdemes elkezdeni.

4.jpgzzepg.jpg

A Breaking Bad jött, látott, és azonnal győzött. A magyar és külföldi kritikák jogosan az egekig magasztalták, rendszeresen szerepel a sorozatoldalak éves TOP10, sőt, TOP3 listáiban. Többek között hét Emmy-t nyert, ebből Bryan Cranston egymaga egymást követő három évben vitte el a dráma sorozat főszereplő díját. Az Új-Mexikóban forgatott és játszódó sorozat eddig ötvennégy részt élt meg, a sorozatzáró ötödik évad utolsó nyolc része 2013 nyarán kerül adásba. Nehéz rá jelzőt találni, mennyire ajánlott a sorozat, így ez 5/5, a legerősebb fajtából.

5.jpgzzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr334991994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása