Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

2. heti nézettség

Jól kezdett a Csont nélkül és a Szulejmán, bukta a pénteket a TV2

2013. január 14. - Flankerr

nezettseg.jpgAz ünnepi utóhatású első hét után következzék a második hét nézettségi toplistája, szokás szerint a reklámozóknak fontos 18 és 49 év közötti korosztályban. Első a Barátok közt, (672 ezer, 33.0%), második a Dr. Csont (617 ezer, 31.9%), harmadik a szerdai Fókusz (567 ezer, 28.8%). Negyedik a Cobra 11 (549 ezer, 27.6%), ötödik az első részével bemutatkozó Csont nélkül (511 ezer, 33.0%), hatodik A Kód (510 ezer, 29.2%).

13.2.1849.JPG

Szokatlanul sok újdonság indult el a múlt héten, lássuk őket részletesen. A Csont nélkül (The Finder) az anyasorozatának méregerős felvezetését jól használta ki: csak 18%-ot csökkent, és agyonverte az NCIS: Los Angeles ismétlést. Az RTL Klub pechjére csak egy évad készült belőle. Szerdán a Szulejmán „csak” 1,09 millió nézőt (18-49: 402 ezer) hozott, ami alacsonyabb a Házasodna a gazdánál, vagy a Dallas nyitányánál, de gyakorlatilag ráduplázott a Columbo-ra. Viszont január 30-án már a külföldön igen sikeres Sherlock és Watsonnal (Elementary) kell majd küzdenie, ami előtte szombati felvezetést is kap. Érdekes küzdelem lesz.

A TV2 a Bűnök és szerelmek című értékelhetetlen valamivel próbálja az estéit erősíteni, és küzdeni a BK ellen. Elsőre egyik se jött össze, ezt mondjuk szerintem nem is várhatta senki. Számomra örömteli, hogy a „műsor” eddig csökkenő tendenciát mutat. A 18-49-eas nézőszámok hétfőtől péntekig: 331, 356, 338, 298, 286 ezer. Teljes lakosságban: 943, 910, 879, 805, 834 ezer. Szívből remélem, hogy ez a trend folytatódik, és ez a moslék villámgyorsan eltűnik a TV2-ről.

13.2.teljes.JPG

Az RTL Klub javított az előz héthez képest, és noha fölénye nem elsöprő, de megnyugtató. Délután a Riválisok legyűrte (kivéve szerdán) a Dr. House ismétléseket, a Gyanú árnyékában gyakran háromszoros nézettséget hoz a Tények elé száműzött Aktív ellenében, ami már megalázó fölény. A csütörtöki film viszont kikapott, lehet oda is érdemes lenne sorozatokat tenni.

A TV2 a tavalyi évhez képest nem zárt rossz hetet. Második helyük továbbra is titánba foglalt, de csütörtökön és szombaton már több idősávot is megnyertek. Ami viszont szívükbe szúrt mikrofon fájdalmú lehet a Róna utcában, az a Voice vergődése. A presztízs és zászlóshajó szerepnek szánt pénteki műsorra egyszerűen nem kíváncsiak új nézők. Most is csak 404 ezer fiatal nézte, 997 ezren a teljes lakosságból. Ennél négy másik saját gyártású műsor is tud jobbat, és a szokás szerint a Barátok közt el is verte. Ennek is köszönhető, hogy a Voice elindulása óta talán először, de az RTL Klub a péntek estét is bezsebelte főműsoridőben.

Az M1 ahhoz képest, hogy három nézett műsorát is kigolyózta a műsorrendből, jól elvan magának. Szombaton a Doc Martin, és az 599 ezer nézőt vonzó Gasztroangyal is nyerte idősávját teljes lakosságban, ez szép siker. A Munkaügyek nézettsége nem a legjobb, de a18-49-ben elért 7%-a már egész elfogadható. Az egyértelműen törvénysértő időpontban sugárzott Camelot 231 ezer (18-49: 49 ezer, 2.5%) nézővel nyitott, úgyhogy bárkit is akartak bevonzani a kardozós-baszós kábeles tartalommal, egyelőre nem jött be.

A jövő héten megtudjuk, javultak vagy gyengültek az újoncok. Olvassatok akkor is minket, megéri.

A táblázatok klikkre nagyobbak lesznek!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr185017688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása