Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

2013 újoncai: King of the nerds, a pilot

Szórakoztató geek versengés

2013. január 19. - Flankerr

kritika.jpgA TBS adó feljövőben van, mint a talajvíz, és eltökélt abban, hogy méltó konkurenciája legyenek a Comedy Centralnak. Ehhez megmentették a Cougar Town-t, és leigazolták az NBC által csúnyán átvert Conan O’Brian-t. Legújabb saját gyártású műsoruk egy nyolc részes, reality elemekkel átszőtt vetélkedő. Lássuk, mi mutat a King of the Nerds az első rész után.

Kingofthenerds1.jpg

A koncepció rajzszög bonyolultságú: tizenegy nörd, geek, kissé extrém fiatalt összeeresztenek egy jól kinéző kastélyban (Nerdvania), hogy megküzdjenek egymással, és valaki elfoglalhassa a Throne of Games-t, és ő legyen a király(nő). A trón kinézete és neve szándékosan hasonlít a Trónok harca vastrónjára, csak ebből játékfegyverek és hasonlók állnak ki.

Kingofthenerds2.jpg

A versenyzők kiválasztása jól sikerült. Van köztük, geológus, agykutató, szerepjáték programozó, képregény rajongó, NASA mérnök, videójáték blogger, hacker, matematikus, és legtöbbjük már külsőre is „furcsa”, ami nördség elengedhetetlen feltétele. A reality vetélkedők alapszabályai alapján folyamatosan vágnak be interjúrészleteket a résztvevőkkel, akik elmondják, mikért érezték magukat egy adott szituációban.

Kingofthenerds3.jpg

Az első részben még kevés versengést láttunk, mert a csapatok (kék és narancssárga, tuti Republic rajongó volt az ötletgazda) kiválasztása volt a fő esemény, ahol sikerült ügyes csavart beletenni a dologba. Öröm látni, hogy nem üres fejű cicababák, meg kockás hasú percemberek beszélgetnek, és az a fő kérdés, hogy videó játékost, vagy mérnököt válasszunk a csapatba. A legvégén pedig a kieső személyt egy Harry Potter stílusú sakkjátszma dönti el.

Kingofthenerds4.jpg

A jó casting mellett a vetélkedő fő pozitívuma a képi világ. Soktucatnyi direkt és indirekt utalás található videó és számítógépes játékokra, filmekre, képregényhősökre, reáltudományokra. A két műsorvezető semmi extra, de később olyan vendégzsűrik várhatok, mint Gereoge Takei, vagy Kevin Smith.

Kingofthenerds5.jpg

Nem szégyellem bevallani, hogy nagyon jól éreztem magam a pilot megnézése közben, gyorsan tovaszállt a negyvenkét perc. A pontszám 4/5, bátran ajánlom mindenkinek. Én biztos nézem a folytatást, mert érdekel, milyen versenyszámokat találnak ki, és ki lesz a király.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr445026447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása