Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A televízió, benne a legjobb minőséggel

Kameramozgások, amiket Hollywood-ból ismerünk

2013. szeptember 29. - dselmeczi

cbc.jpgMár nem létezik televíziózás virtuális elemek nélkül, de szinkronizálni a kameramozgást egy virtuális elemmel, aztán pontosan megismételni, csak egy programozható kamera-daruval lehetséges. A kölni RTL központban már évek óta Technodolly-t használnak. VIDEÓ!

technodolly.jpg

Három éve már annak, hogy többek között a kölni RTL központban (CBC - Cologne Broadcasting Center) is ezt az újgenerációs technológiát, a világ első teljesen automata kameramozgató eszközét használják, a Technodolly-t.

Ez a kamera-daru képes az előre meghatározott módon komplikált mozgást végezni, majd azokat bármikor megismételni. A szerkezet megalkotói egy olyan eszközt szerettek volna készíteni, mellyel szépen úsztatott képet, lassú, esztétikus és elegáns kameramozgást tudnak létrehozni.

Először meghatározzák a kezdőpozíciót, elmentik, majd újabb és újabb beállításokat eszközölnek, így végül a kamera képes egy előre meghatározott módon precízen elvégezni a mozgást, majd azt bármikor megismételni. Az egyik legnagyobb előnye, hogy fogaskerekek nélkül, mágneseket felhasználva mozog, így mindezt hangtalanul teszi.

Akit érdekel, hogy milyen technológiával készülnek az RTL Deutschland csatornáinak élő műsorai, az feltétlenül nézze meg ezt a videót, melyben megmutatják, hogyan működik napi 20 órán és 365 napon keresztül a Technodolly az RTL németországi központjában. (A magyar feliratot köszönjük Horváth Ádám Tamásnak!)

emTV.hu

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr855536113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása