Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A TV2 válasza

Az MSZP és az Együtt-PM január 3-i sajtótájékoztatóján elhangzottakra

2014. január 06. - emTV.hu

tv2.jpgA TV2 határozottan visszautasítja Braun Róbert és Szigetvári Viktor alaptalan állításait, melyeket az MSZP és az Együtt-PM 2014. január 3-i sajtótájékoztatóján tettek a TV2-t is működtető MTM-SBS Zrt eladásával kapcsolatban. Felháborítónak és visszásnak tartjuk, hogy a nemzetközi és hazai szabályoknak megfelelő eladási szerződést megkérdőjelezve, saját maguknak nyilvánosságot teremtve, azt politikai haszonszerzés céljaira próbálják felhasználni.

Ahogyan azt a TV2, valamint az előző tulajdonos, a ProSiebenSat.1 2013. december 28-i hivatalos közleményében is egyértelműen kifejtette, az új tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick a nemzetközi gyakorlattal összhangban, a hatályos jogszabályok teljes körű betartása mellett zajló Management Buyout (MBO) révén kötöttek megállapodást a német médiavállalattal a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt eladásáról.

Újfent kijelentjük, melyet mind a TV2, mind pedig a ProSiebenSat.1 igazgatósági tagja, Conrad Albert úr nyilvánosságra hozott üzenetében megerősített: a tárgyalási folyamatban a ProSiebenSat.1 képviselőin, valamint a vevőkön, Simon Zsolton és Yvonne Dedericken kívül kizárólag kitűnő hírnévvel rendelkező neves, nemzetközi vállalati tranzakciókban jártas jogi cégek vettek részt. Más, harmadik személy, vagy hozzá kötődő érdekelt fél nem került bevonásra a tárgyalások során. A Vevők személyesen látták el aláírásukkal a Részvényvásárlási Megállapodást, melynek eredményeként együttesen és egyenlő arányban tettek szert a médiavállalkozás részvényeinek 100%-ára, saját tulajdonú akvizíciós társaságuk által.

A tulajdonosváltást követően a TV2 a 2012-ben elfogadott több éves, azóta eredményesnek bizonyult stratégia mentén folytatja tevékenységét. A korábban végrehajtott portfólió-bővítés eredményeként a TV2-csoport 2013-ban 10% fölötti árbevétel növekedést realizált egy 1-2%-ot nőtt piacon, az analóg kikapcsolásnak, valamint a 2015-től bevezetésre kerülő terjesztési díjnak köszönhetően pedig belép a terjesztési piacra, ahol a nézettségének megfelelő részesedés megszerzése után, az előrejelzések szerint várhatóan 6-8 milliárdos bevétel növekedéssel számol.

A TV2 stratégiájának további kulcselemeként tovább folytatja programinvesztícióját. Olyan, már kiemelkedő nézettségi és üzleti sikereket magáénak tudó produkciókat tűz műsorra, mint A Nagy Duett, Az ének iskolája, emellett Magánnyomozók, valamint Az élet show-ja címmel új napi sorozatokat indít, az év második felében pedig az énekes-tehetségkutató műsorok legújabb formátumát, a Rising Start is elindítja.

A szórakoztató műsorok mellett a TV2 továbbra is kiemelt szerepet szán hírműsorainak, köztük a piacvezető Tényeknek. Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy határozottan cáfoljuk Braun Róbert azon kijelentést, melyben politikai részrehajlással – 85% kormánypárti mellett csupán 15% ellenzéki szereplés - vádolja a TV2-t. Kijelentjük, hogy a csatorna a BBC nemzetközileg elfogadott sztenderdje szerint szerkeszti hírműsorait. Eszerint, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság felmérései által is alátámasztott kétharmad-egyharmad arányban biztosít lehetőséget a kormány és ellenzéki oldalnak a véleményartikulálásra. A legfrissebb, már nyilvánosságra hozott hónapok adatai szerint mindez szeptemberben 62,5, októberben 56, novemberben pedig 68 százalékos kormányoldal szereplési arányt jelentett. A TV2 a jövőben is a fentiek szerint jár el, mint Magyarország meghatározó hírforrása. Ahogy eddig, úgy a jövőben is lehetőséget ad minden releváns politikai erőnek, hogy kifejtse álláspontját.

A TV2 a fenti közleménnyel lezártnak tekinti az ügyet, a továbbiakban nem kíván reagálni az adás-vétellel kapcsolatos, egyértelműen a politikai hangulatkeltést szolgáló vádaskodásokra.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr705738632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása