Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Csak még valamit!

Peter Falk filmek a PRIZMA TV-n

2014. január 21. - emTV.hu

prizma.jpgPeter Falk amerikai színész legismertebb alakítása Columbo szerepe volt, pedig az 1960-as évek elején két alkalommal is jelölték a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára. S bár Oscar szobrocskát nem kapott, a Columbo sorozatért egyszer Golden Globe-ot, több alkalommal pedig Emmy-díjat nyert. A “Csak még valamit…” kezdetű mondata olyannyira meghatározta tévés szerepét, hogy könyvet is írt életéről Just one more thing címmel.

megyv.jpgColumbo hadnagy hétköznaponként este hattól a PRIZMA TV-n (felújított változatban) old meg rejtélyes bűnügyeket, ám Peter Falk a filmvásznon is gyakran alakított nyomozót. Például a Meghívás egy gyilkos vacsorára című vígjátékban, melyet február 3-án, hétfőn este láthatnak a nézők. A történet szerint a világ leghíresebb detektívjei kapnak különös meghívót egy kastélyba, ahol gyilkosság történik, s ezt kellene kinyomozniuk.

Szintén Robert Moore rendezte és Neil Simon írta a másnap este látható, vicces jelenetekben bővelkedő Bohókás nyomozást is, ahol ugyancsak egy detektív bőrébe bújik Peter Falk.

Szerdán a Sittmentes új évet!, míg csütörtökön a Corky Romano, a kezes farkas című vígjátékban szerepel, ám e kettőben átáll a másik oldalra, és bűnözőket alakít. Pénteken - utolsó filmjeinek egyikében - a Next – A holnap a múlté című moziban tűnik fel Nicolas Cage mellett.

RTL Kábeltelevízió

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr975773294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása