Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

5 tény a Family Guy-ról, amit nem biztos, hogy tudtál

A pia és a DVD mentette meg a Family Guy-t

2014. február 06. - emTV.hu

cc.jpgMindent tudsz a Family Guy-ról? Azt is, hogy egy kegyetlen másnaposságnak köszönhető az egész sorozat? Hogy nem csak Mila Kunis adta a többszörösen is meghurcolt Meg Griffin hangját? A több országban betiltott animációs sorozat nálunk a tizedik évadánál tart és nem kell sokáig várni, hogy megérkezzen a folytatás a Comedy Centralra.

consuela.jpg

Hat országban betiltották, Magyarországon azonban a hívek már nagyon várják, hogy megérkezzen a Comedy Centralra a Family Guy tizenegyedik évada, ami többek között a zseniális szinkronnak köszönhető. Már nem kell sokat böjtölniük, de addig is lássuk, mit tudunk a Griffin családról és alkotóiról. Bár az alkohol öl, butít és nyomorba dönt, nélküle ma a Family Guy sem létezne…

Seth azért él, mert bepiált

A Family Guy meg sem valósulhatott volna, ha a sorozat atyja, Seth MacFarlene 2001. szeptember 11-én nem ébred hulla másnaposan és emiatt nem kési le tíz perccel a gépét, ami aztán a World Trade Center egyik tornyába csapódott.

A beszélő kutya az alap

A Family Guy elődje két animációs kisfilm. Az egyik a The Life of Larry, a másik a Larry és Steve. Az alapja mindegyiknek ugyanaz, egy beszélő kutya és a gazdája. Belőlük lett végül Brian, az iszákos családi kedvenc és Peter, az idióta családfő.

Egyszer már megbukott

Jelenleg 12. évadját tapossa a sorozat. Joggal gondolhatjuk, hogy ez a siker töretlen, pedig egyszer már elkaszálták a műsort. Akkor miért megy még most is? Azért mert óriási bevételt hozott a DVD eladásokból.

Tilos nevetni

Vannak helyek, ahol nem tudják értékelni a Family Guy beteges humorát, és mivel mindent és mindenkit kifiguráznak, ezért több országban is betiltották az animációs sorozatot. Egyiptomban, Iránban, Vietnámban, Dél-Koreában, Dél-Afrikában és Malajziában sem lehet látni Peter Griffin ön és közveszélyes mindennapjait.

Meg a csúnya lány

Meg Griffin közutálat tárgyát képezi a Griffin családban, mert se nem szép, se nem okos. És ha ez még nem lenne elég a lány önbecsülésének teljes lerombolásához, még apja is folyton az arcába szellent, hogy érezze a törődést. Meg hangját a végtelenül szexi Mila Kunis adja, de ennek is megvan a maga története. Az első epizódban Seth húga, Rachel MacFarlane ugrott be, a következő részekben pedig Lacey Chabert adta a lány hangját, míg végül Mila Kunis lett a befutó, aki leszerződött a sorozathoz.

A Family Guy epizódjai minden hétköznap 22:30-tól a Comedy Central műsorán.

Redlemon // emTV.hu

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr355801296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása