Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Március végén Sherlock visszatér a képernyőkre

Március 29-étól, szombatonként 19:10-től az AXN műsorán

2014. március 05. - AXN

axn.jpgAz AXN tévécsatorna mára kultikussá vált sikersorozata, a Sherlock második évada a főszereplő tragikus halálával és megmagyarázhatatlan feltámadásával ért véget, és nyugtalanító kérdéseket hagyott a nézőkben. A rajongók hosszú, feszült várakozással teli időszak után végre talán választ kapnak kérdéseikre: március végén ugyanis Sherlock visszatér a képernyőkre, érkezik a harmadik évad.

Sherlock Holmes életben van és visszatér a képernyőkre, hogy újabb bűnügyeket derítsen fel. Hogyan csinálta? Mit szól mindehhez partnere, Dr. Watson? A kultikus sorozat harmadik évada 2014. március 29-étól, szombatonként 19:10-től az AXN műsorán.

Sir Arthur Conan Doyle történeteinek modern interpretációjában a legendás detektív, Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) és barátja, Dr. John Watson (Martin Freeman) napjaink Londonjában dolgoznak megoldhatatlannak látszó bűnügyek leleplezésén.

A harmadik szezonban hosszú csend után a kiállhatatlanul bájos Sherlock feltámad hamvaiból, hogy megállítson egy London elleni terrorista merényletet, miközben Watsonra rátalál a szerelem és házasodni készül. A „tanácsadó detektívnek” szembe kell néznie azzal az egyetlen emberrel is, akit igazán gyűlöl, Charles Augustus Magnussennel.

A sorozat készítői az új évadban Sir Arthur Conan Doyle The Adventure of the Empty House, The Sign of the Four és a The Adventure Of Charles Augustus Milverton c. történeteit dolgozzák fel. Vajon fény derül arra is, hogyan élte túl Sherlock azt, hogy leugrott a tetőről?

Néhány érdekesség a sorozatról

A Sherlock Holmest alakító Benedict Cumberbatch a sorozatban a brit designer, Spencer Hart klasszikus öltönyeit viseli. Sherlock inge Dolce & Gabbana, kabátja pedig Belstaff.

Sherlock lakásának kialakításánál a designerek minden apró részletre odafigyeltek, hiszen az ördög a részletekben rejlik: mindennek koherensnek kell lennie Sherlock világnézetével. A design tükrözi Sherlock kaotikus, de precíz természetét.

A Sherlock könyvespolcán lévő könyvek Sherlock érdeklődési köreit tükrözik: Ipari gázok, Emberi élettan, Angol szólások, Klinikai genetika, Kérdések és válaszok a brit történelemből, A Guide to the Cotswold Way, Planet Narnia. Sherlock asztalán pedig a Moriarty által írt Rendőrségi Törvény áll.

Benedict Cumberbatch a következőképpen készült Sherlock szerepére: diétázott, meditált, újraolvasta a könyveket, verseket és rendszámokat memorizált, hogy a memóriáját formába hozza.

John Watson (Martin Freeman) és felesége, Mary (Amanda Abbington) a való életben is egy pár.

via AXN

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr265844446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása