Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Dűne gyermekei a Film Mánia műsorán

Péntek, szombat és vasárnap este kilenckor

2014. június 25. - emTV.hu

filmmania.jpgFrank Herbert klasszikussá vált regénye, A Dűne – minden idők egyik legsikeresebb science fiction remekének számít, amely négy évtized alatt sem veszített népszerűségéből. A regényből készült filmet David Lynch rendezésében láthattuk, Sting, Kyle MacLachlan, Max von Sydow és Virginia Madsen főszereplésével. A történet folytatását is megfilmesítették, a Dűne gyermekeit a szakma számos jelölés mellett Emmy-díjjal jutalmazta. A háromestés sorozat a Film Mánián látható.

a_dune_gyermekei.jpg

A messzi jövő világegyetemének legértékesebb anyaga egy különleges fűszer, amelynek hatására hosszabb lesz az élet, kitágul a tudat. Az elixír egyetlen helyen lelhető fel: egy sivár, száraz, sivatagos bolygón, az Arrakis-on. Lakói, a szabad fremenek népe csak dűnének hívja otthonát. Ezen a bolygón csap végleg össze két ősi ellenség, két nemes ház: az Atreides és a Harkonnen. Paul Atreides herceg megakadályozta a családját fenyegető összeesküvést és átvette a bolygó feletti hatalmat. 12 évvel később, bár a régi császári hatalomból szinte már semmi nem maradt, ellenségei továbbra is szeretnék megkaparintani a Dűne titkos élet-elixírjét, a Fűszert.

Frank Herbert Dűne című történetének folytatásában a Dűne irányítását Paul Muad-dib fia veszi át apjától. Hatalomra emelkedése azonban nem várt, hatalmas fenyegetéseket rejt, melyek újra veszélybe sodorják az Atreides-ház stabilitását.

Az Emmy-díjas mini sorozat főbb szerepeit Alec Newman, Julie Cox, Ian McNeice és Susan Sarandon alakítja.

A regényből a sikeres filmeket megelőzően népszerű videó játék is készült 1998-ban, így sokaknak onnan is ismerős lehet a történet.

A Dűne gyermekei – június 27-én, 28-án és 29-én este 9 órakor a Film Mánia műsorán!

Film Mánia

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr686414031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása