Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

45 milliót kap 10 közösségi televízió és 4 rádió

A 110 millió forint keretösszegű pályázat idei első fordulója

2014. július 09. - emTV.hu

nmhh.jpgKözösségi rádiók és televíziók csaknem negyvenötmillió forintos műszaki fejlesztési hozzájárulásáról hozott döntést az NMHH Médiatanácsa. A száztízmillió forint keretösszegű pályázat idei első fordulójában tíz közösségi televízió és négy rádió jutott pénzügyi forráshoz.

tvcsatornak_illusztracio.jpg

A Magyar Média Mecenatúra program keretében létrehozott, a közösségi médiaszolgáltatók 2014-es műszaki fejlesztését célzó pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi rádiók és tévék folyamatos, színvonalas működését.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának múlt csütörtökön meghozott döntése szerint a támogatott tévék között található az érdi, a füzesabonyi, a nagykállói, a vecsési televízió, a borsodi Irány Televízió, az esztergomi körzeti televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a pécsi Pannon TV, a szarvasi Körös Televízió és a szegedi TiszapArt Televízió.

A mecenatúraprogram a közösségi rádiók köréből ezúttal a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió és a székesfehérvári Alpha Rádió műszaki modernizációjának finanszírozásában vállalt szerepet. A nyertes pályázók listája az NMHH honlapján olvasható. A száztízmillió forintos keretösszegű idei pályázatra még lehet jelentkezni, a következő forduló beadási határnapja ez év július 10-e.

Az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban eddig közel kilencmilliárd forint támogatást folyósított pályázati rendszerében: négymilliárd-ötszázhatvanmillió forintot négyszázharmincnégy filmterv megvalósítására, valamint négymilliárd-négyszázharmincmillió forintot a kisközösségeket szolgáló helyi, körzeti és közösségi médiaszolgáltatók infrastruktúrájára és műsorgyártására ezer-százhuszonnyolc sikeres pályázat révén. Ezek közül a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére 2011 óta százharmincöt nyertes pályázat részesült hétszázhuszonhétmillió forintban.

Médiatanács // emTV.hu

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr416495391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása