Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Für Anikó és Kováts Adél a Terápia második évadáról

A pszichológus szerelmei

2014. október 09. - emTV.hu

hbo.jpgHogyan dolgozzunk fel egy zátonyra futott házasságot? Újra éledhet több évtized után egy gyermekkori szerelem lángja? Für Anikó Mácsai Pál exfeleségét, Kováts Adél egy rég elfeledett szerelmet alakít. A színésznők a forgatás kulisszatitkairól és az érzelmi viharokról meséltek.

fur_aniko.jpg

Mácsai Pál karakterének szerelmi élete zátonyra fut a Terápia első évadának végén: házassága tönkremegy, páciense iránti fellángolása pedig beteljesületlen marad. Így a férfinak ötvenen túl, egy válást követően legénylakásba költözve kell az életét rendbe hoznia. A pszichológusnak ráadásul szembe kell néznie múltjával, és a nőkkel való viszonyát is tisztáznia kell.

Juditot, Dargay András egykori feleségét Für Anikó alakítja. András és Judit házassága teljesen megromlott, úgy döntöttek külön folytatják életüket. A második évad kezdetén már külön élnek. Ennek ellenére megmarad közöttük a kapcsolat, hiszen valaha összetartoztak és a gyerekek is összekötik őket. A feleség talán már visszakozna, András életében azonban felbukkan egy régi-új szerelem. Ő talán már lezárta ezt a kapcsolatot, és továbblépett – árulta el Für Anikó, aki azt is elmesélte, hogy karakterének felbukkanása a második évadban a hazai írógárdának köszönhető.

Úgy tudom, hogy az eredeti sorozat második évadában Dargay felesége egyáltalán nem szerepel, a magyar adaptáció ebben is újdonságot hoz a többihez képest. Judit több alkalommal is feltűnik a képernyőn: egy családi tragédia és a gyerekek miatt találkoznak Dargayval – mesélt a kulisszatitkokról Für Anikó.

kovats_adel.jpg

Dargay Andrást a válást követően gyerekkori szerelmével hozza össze az élet, a különleges nőt Kováts Adél alakítja. „András és Annamária kiskoruktól egy házban nőttek fel, gyerekkori barátságból alakult ki a fiatalkori szerelem. Később a kapcsolat megszakad és csak hosszú évek után, egy véletlen folytán találkoznak újra – árulta el az Annamarit alakító színésznő.

Sok olyan esetről tudok, amikor valaki újra összekerül gyerekkori szerelmével és jól működő kapcsolatot alakítanak ki egymással. Úgy gondolom, hogy ennek megvannak a valóságos lelki alapjai: a nagy fiatalkori szerelmek mély nyomot hagynak az emberben. Az első élmények minden emberi kapcsolatban meghatározó erővel bírnak, a fiatalkori barátságok, szerelmek és az első szexuális tapasztalatok egyaránt kihatnak egész életünkre. Ilyenkor rögzül, hogy mennyire fogunk bízni a másikban, és hogy mennyire leszünk felszabadultak egy kapcsolatban. Ugyanakkor az ilyenkor átélt csalódások is meghatározóak maradnak, és testi frusztrációkat eredményezhetnek. Az ilyen traumákon dolgozni kell, ha szükséges pszichoterapeuta segítségével – vallja Kováts Adél.

A Terápia új évada október 27-től látható az HBO-n és az HBO GO-n.

emTV.hu // Red Lemon Media // fotó Vermes Kata / HBO

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr356775021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása