Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kalamár Tamás tizenhét év után megválik a sorozattól

Helyébe kreatív producerként Rozgonyi Ádám lép

2015. január 09. - emTV.hu

rtlklub.jpgBár sokan tudták, bevallom, már egy éve ott akartam hagyni a sorozatot, de csak mostanra jöttek össze úgy a körülmények, hogy közös megegyezéssel sikeres legyen az átmenet. Tizenhét esztendő. 7288 epizód. Lezárult egy korszak. Búcsúzom a Barátok közttől.

Kalamár Tamás nyilatkozata

Kihívásokkal és sikerekben gazdag tizenhét év volt: meghonosítottunk egy műfajt, a napi sorozatot. A Barátok közt azóta is töretlenül áll a nézettségi listák csúcsán. Sikerünk egyik titka, hogy a történetmesélésre koncentráltunk, az emberi kapcsolatokra, ügyelve arra, hogy a témák, és a karakterek magyarok legyenek. Fontosnak tartottam, hogy olyan tabukról is beszéljünk, mint  a cigányság, a melegek, vagy akár a mozgássérültek, a különböző betegségek – prosztatarák, mellrák – társadalmi elfogadtatása, amelytől ez a sorozat  igazán a mi életünkről szól.

Mindezt nehéz lett volna kitűnő csapat nélkül elérni, a színészektől a ruhásokig, a kellékesektől a világosítókig, az operatőröktől az asszisztensekig, az íróktól a rendezőkig stb. Sok új álmot tudtunk együtt megvalósítani. Magyarországon az elsők voltunk, akik elkészítették az első magyar telenovellát, a Szeress most!-ot 88 epizódban. Elsők voltunk, akik egy profi websorozatot forgattak, a Csalfa karmát. És elsők között voltunk abban is, akik Európában napi sorozathoz rendszeresen használták a zöld háttér technológiát.

Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik segítettek ebben. Köszönet jár a hűséges nézőknek, akik nélkül nyilván nem lenne a Barátok közt az ország legkedvencebb sorozata. Köszönet az RTL Klubnak, az anyavállalat managementjének és nem utolsó sorban a sajtó munkatársainak.

Majd két évtized után ideje váltani, átadni a stafétabotot a következőnek.  S kihasználni az időt feltöltődésre, hogy újult erővel új kihívások elé nézhessek.

Azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni, tehát ezt teszem. Sok sikert a következő 17 évhez.

Viszontlátásra! Kalamár Tamás, producer

UFA Magyarország nyilatkozata

Tizehnét év és 7288 epizód után Kalamár Tamás, a "Barátok közt" kreatív producere megválik a sorozattól, és elköszön az UFA Magyarország gyártó cégtől.

Kalamár Tamás 1997 óta áll kreatív irányítóként és készítőként Magyarország legsikeresebb tévésorozata, a "Barátok közt" mögött, és ezzel televíziós történelmet írt. Mióta a sorozat 1998. október 26-án először került képernyőre, naponta milliós közönségnek nyújt szórakozást. Legjobb éveiben a sorozat 60%-os piaci részesedést meghaladó nézettséget ért el a 18-49 éves korcsoportban.

Amellett, hogy az RTL Klub sikeresen vezette be és ápolja azóta is a sorozat arculatát, Kalamár Tamás jó történetek iránti különleges érzékének köszönhető, hogy a sorozat a kiélezett piaci versenykörnyezetben még ma is vezeti a nézettségi listákat.

Kalamár Tamás azonban nem csupán a "Barátok közt" sikerének volt élharcosa, hanem az első magyarországi telenovella, a "Szeress most!", illetve az első professzionális web-sorozat, a "Csalfa karma" készítésekor is ő képviselte a megvalósításhoz szükséges kreatív erőt.

Valamennyi munkatárs nevében szeretnénk köszönetet mondani Kalamár Tamásnak nagyszerű munkájáért és rendületlen lelkesedéséért, amellyel a nézőket társadalmi szempontból fontos témákkal, igényesen szórakoztatta.

Kalamár Tamás utódja Rozgonyi Ádám lesz. Rozgonyi Ádám 1999 és 2006 között rendezőként már részt vett a "Barátok közt" alakításában, és számos más mű létrehozásában dolgozott szerzőként és rendezőként. Széles körű tapasztalatával, kiváló vezetői képességeivel és kreativitásával Rozgonyi Ádám új feladatkörében, kreatív producerként fogja gazdagítani a "Barátok közt" csapatát, és velük közösen írja majd tovább a sorozat sikertörténetét.

Rozgonyi Ádám munkáját meghatározó módon segíti vezető íróként Josie Ward (2011. márciusa óta) és line producerként Radnai György (1998. októbere óta), ezzel biztosítva a vezetői csapat munkájának folytonosságát.

Az UFA MAGYARORSZÁG az UFA leányvállalata, és a FremantleMedia égisze alatt működő független gyártó cég. Az UFA MAGYARORSZÁG az RTL KLUB megbízásából tizenhat éve készíti a "Barátok közt" tévésorozatot, amellyel – akárcsak később az első telenovella, a "Szeress most!" gyártásával – úttörő szerepet játszott egy új televíziós műfaj meghonosításában a magyar televíziós piacon.

Az UFA a német szórakoztató ipar egyik legrégebbi és legrangosabb szereplője. Az UFA égisze alatt működnek Németországban az UFA FICTION, UFA SERIAL DRAMA és az UFA SHOW & FACTUAL nevű gyártóegységek, valamint Magyarországon az UFA MAGYARORSZÁG. A jelenlegi UFA-csoport termékeny műsorkészítő és tartalomszolgáltató specialista, amely a televízión is túlmutató digitális és multimédiás műsorértékesítéshez kínál megoldásokat.

emTV.hu // RTL Klub

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr327055693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása