Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új állami csatornák jönnek

Még idén elindul az M5 és az M6 is

2015. január 27. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgAz M1 hírcsatornává, a Duna főadóvá és az M2 éjszakai sávjának Petőfi TV-vé alakításával, valamint az M4 Sport elindításával várhatóan nem ér véget az MTVA csatornáinak átalakítása. Sajtóinformációk szerint decemberig még további két további tematikus adó is elindulhat.

Az Index értesülései szerint létrehoznának egy Budapest körzetében fogható regionális adást sugározó M5 nevű, valamint egy eddig ismeretlen témájú csatornát (M6) is. Utóbbi esetében akár a néhány éve Ókovács Szilveszter által megálmodott DunArt tematikáját követve.

Amit eddig tudni, hogy március 15-én az M1 hírcsatornává, a Duna "nemzeti főadóvá" alakul, valamint este nyolctól hajnali kettőig jelentkezik a Petőfi TV az M2-n, továbbá mind az M1-en, mind pedig az M2-n megszűnik a HD logók használata.

Július 4-én elindul az M4 sportcsatorna, HD-ben, valamint december 21-én az M6 nevű tematikus adó, a kettő között pedig valamikor Budapest agglomerációjában az M5, amin körzeti adást sugároznak majd. Az M4 és az M6 műsorát kötelező lesz az alapcsomagban továbbítani. Az M5 esetében erről nincs információnk, ám várhatóan az is az alapcsomagba kerül majd.

Az M5 budapesti sugárzására egyébként van szabad regionális frekvencia: itt történt az M3D kísérleti sugárzása és szó volt az M4K, a 4K felbontású MTVA adó sugárzásáról is, igaz előbbin érdektelenség folytán túllépett a világ, utóbbi meg még gyerekcipőben jár. Az M3D tesztsugárzása alatt használt modulációt és FEC értéket használva igen nagy területen elérhető tudna lenni a regionális adás – teszi hozzá a sat-tv-radio portál.

emTV.hu // Index.hu // sat-tv-radio.hu

facebook.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr737115111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása