Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Vámpírvadászat Rodriguez módra az AXN csatornán

Egy kis vámpírvadászatra invitálunk Titeket

2015. január 27. - AXN

axn.jpgAz 1996-ban megjelent Alkonyattól pirkadatig örökre beírta magát a kilencvenes évek filmtörténetébe, de a folytatás 2014-ig váratott magára. A Robert Rodriguez nevével fémjelzett alkotás tizennyolc évvel később egy nem mindennapi sorozat képében kelt újra életre.

alkonyadtol_pirkadatig_01.jpg

Általános nézet, hogy nehéz fába vágja a fejszéjét az, aki egy sikeres mozifilmet televíziós sorozattá szeretne alakítani. Robert Rodrigueznek azonban nem voltak kétségei az Alkonyattól pirkadatig című sorozattal kapcsolatban.

Tizennyolc évet vártam vele, volt időm minden apró részletet kigondolni. Végre kibonthatom a karaktereket, és megmutathatom az előzményeket, miközben a történet kérlelhetetlenül száguld a bár felé, ahol mind tudjuk, hogy mi fog történni.

Rodriguez kezei között megszületett a legbrutálisabb vámpírmészárló horror-sorozat, melyben a véres jeleneteket a jól megszokott groteszk párbeszédek szakítják meg.

alkonyadtol_pirkadatig_02.jpg

A sorozat a filmen alapszik ugyan, de itt nem áll meg, tovább is gondolja azt. Új karakterekkel és háttértörténetekkel egészül ki, miközben számos meglévő szereplő is vadonatúj utat jár be. A sorozat atyja ráadásul a mozifilm történetét a vámpírokon kívül közép-amerikai mitológiai szörnyekkel gazdagította, így fokozva tovább az amúgy is sötét, véres hangulatot. Már az eredeti film készítését is számos kutatás előzte meg a sumér, azték, maja mitológiák körében. A cél akkor az volt, hogy felderítsék a létező összes vámpír-kultuszt, és ezáltal hiteles horror történetet meséljenek el a nézőknek. A kutatás során azonban több olyan momentumra is ráakadtak a készítők, amiket ugyan idő hiányában nem tudtak felhasználni a filmhez, de mégsem akartak veszni hagyni.

Úgy éreztük, hogy nincs értelme új történetet kerekíteni a "megmaradt" értékes mitológiai elemek köré, de nem is akartuk a fiókban hagyni őket – meséli Rodriguez. – Ekkor jött a sorozat ötlete.

Természetesen ahhoz, hogy előkerüljenek az eddig nem ismert történetek, újra el kell mondani az eredeti sztorit is. Így a mese eleje a régi, miközben számos epizód vérfagyasztóan új. Rodriguez szavaival élve: A film volt a rövidített változat, a sorozat pedig maga a regény.

alkonyadtol_pirkadatig_03.jpg

A régi szálak között meg kell említeni Salma Hayek felejthetetlen kígyós jelenetét, ami szinte beleégett a szemünkbe. A vámpírkirálynő karaktere természetesen a sorozatból sem maradhatott ki; az új Salma Hayek a szemtelenül fiatal, huszonöt éves Eiza González, akinek kisugárzása vetekszik elődjével. De nem a királynő karaktere az egyetlen visszatérő elem. A történetből nem maradhatnak ki a Gecko fivérek és a Fuller család sem.

A sorozat sikerét mutatja, hogy számos csatornán és országban műsorra tűzték, nem csak az USA-ban, de például Kanadában, Írországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában is. Magyarországon az egyedi vámpírvadászatot az AXN csatornája szállítja otthonunkba szerda esténként.

emTV.hu // AXN

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr847115555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása