Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Meghalt Izsóf Vilmos színművész

Életének 75. évében kedden elhunyt Izsóf Vilmos színművész

2015. február 10. - emTV.hu

gyasz.jpgIzsóf Vilmos 1964-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd egy évet töltött a Pécsi Nemzeti Színházban. Ezt követően a Nemzeti Színházhoz szerződött: a 2000-től Pesti Magyar Színház nevet felvevő társulatnak haláláig tagja volt.

izsof_vilmos.jpg

Pályája során olyan karakterszerepeket játszott, mint Péter apostol Az ember tragédiájában, Samuel Gardner szerepe G. B. Shaw Warrenné mesterségében, Haimon figurája Bertolt Brecht Antigonéjában vagy Mór, pécsi püspök szerepe a Boldog Asztrik küldetésében. Munkáját 2005-ben az évad legjobb epizodistájának járó Főnix-díjjal ismerték el.

Szerepeit kiváló jellemábrázolással, nagy színészi játékintelligenciával formálta meg, pályatársai és a közönség is remek színészként emlékezik rá – írta a színház.

Színpadi szerepei mellett filmekben is játszott, neve a szinkronból is ismert.

emTV.hu // MTI // fotó: Földi Tamás

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr807159575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása