Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Éjjeli járat a TV2-n

Az első film nőkkel szembeni erőszakos cselekményekről szól

2015. április 30. - emTV.hu

tv2.jpgMájus 3-tól kortárs magyar dokumentum- és kisjátékfilmeket mutat be a TV2 az Éjjeli járat – a magyar moziverzum nevű tematikus műsorblokkjában. Minden vasárnap este az NMHH Mecenatúra programjának támogatásával készült alkotásokat láthatjuk.

A TV2 idén tavasszal több, mint tíz olyan dokumentum- és kisjátékfilmet mutat be, amelyek az NMHH Mecenatúra program támogatásával készültek. Az alkotások május 3-tól minden vasárnap a TV2-n késő este lesznek láthatóak. A filmek kereskedelmi televízióban ez idáig nem kerültek levetítésre.

Az első héten Skrabski Fruzsina Elfeledett gyalázat című dokumentumfilmje, ami a megszálló szovjet hadsereg katonái által elkövetett, nőkkel szembeni erőszakos cselekményeket igyekszik feltárni. A mai napig tabunak számító témát az áldozatok, veteránok és szakemberek segítségével próbálja a lehető legmélyebben feltárni.

A nőkkel szembeni erőszakos cselekményekről szóló filmnek részben morbid aktualitást kölcsönöz az Éden Hotel körül kialakult botrány árnyéka.

A tematikus műsorsáv további premierjei: Városon kívüli találkozások, Kényszerszinglik, Tűnt idők mozija, Kútfúrás, avagy kincskeresés másképp, Szabadság szárnyán, Befogad és kitaszít a világ, Bárka vagy fészek?, Incella kenyérért megy, Cinema Inferno, Kivonulás a Paradicsomba, Pálosok nyomában.

Éjjeli járat – a magyar moziverzum május 3-tól vasárnaponként a TV2-n

emTV.hu // TV2

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr137417934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása