Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Exkluzív Sam Heughan interjú

Beszélgetés az Outlander – Az idegen egyik főszereplőjével

2015. május 18. - AXN

Az Outlander – Az idegen című népszerű történelmi kaland sorozat május 27-től új részekkel folytatódik az AXN White csatornán. Ennek apropóján van két exkluzív interjúnk Sam Heughannel (Jamie Fraser) és Tobias Menzies-szel (Frank és Jonathan Randall). Előbbit mutatjuk most.

Az Outlander – Az idegen történelmi kalandsorozat a II. világháború végéről egyenesen 1743-ba, Skóciába repít minket, ahol megismerhetjük a véráztatta Skót-felföld mindennapjait. A történelmi háttérrel átitatott romantikus kalandsorozat igazi csemege a műfaj kedvelőinek.

Sam Heughan skót színész alakítja Jamie Frasert, a Caitriona Balfe által játszott Claire második férjét a 18. században.

Milyen érzés volt hazatérni Skóciába?
Fantasztikus! Már 12 éve nem voltam itthon. Visszatérésem egy kicsit tükrözi Jamie útját is. Ez számomra fontos kapcsolódási pontot jelentett a szerephez. Újra felfedezem Skóciát. Rengeteget kirándultam, amióta itt vagyok. A táj gyönyörű, és nagyon élvezem az évszakok váltakozását is. Imádom Skócia történelmi hangulatát. Amerre csak járok, megelevenedik számomra a történelem. Glen Coe gyönyörű vidék, de egyúttal az skótok egyik legvéresebb csatájának a helyszíne is. Az ország kultúrája is  lenyűgöző. Az edinburghi fesztivál messze földön híres. Glasgownak fantasztikus a színháza, és a tervek szerint egy vadonatúj, hatalmas filmstúdió is készül itt.

Könnyen visszarázódtál Glasgow hangulatába?
Nagyon könnyen. Évekkel ezelőtt itt jártam színésziskolába. Különös érzés, hogy most ugyanazokon az utcákon bandukolok, ahol egykor még csak álmodoztam arról, hogy színész leszek. Diákként annyi remény és vágy élt bennem, és nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy úgy térhetek ide vissza, hogy néhányat megvalósítottam belőlük.

sam_heughan.jpg

Élvezted, hogy együtt dolgozhatsz  Ronad D. Moore-tal, aki előzőleg a Star Trek: Az új nemzedék és a Csillagközi romboló sorozatokat készítette?
De még mennyire! Imádom a scifit. A Start Treken nőttem fel. Ronnal remek együtt dolgozni. Szívét-lelkét beleadja a produkcióba, és mindig készségesen a rendelkezésünkre áll, ha valami problémánk akad. Nagy lelkesedéssel vetette magát a projektbe. Gyakran skótszoknyában érkezik a forgatásra, és néha még Los Angeles utcáin is ebben grasszál. Nemrégiben LA-ben sushi bárba mentünk, és ő persze ott is skótszoknyában virított. A napnál is világosabb, hogy menyire magával ragadta az Outlander világa.

Mit gondolsz az Outlander rajongókról?
Nagyszerűek. Hihetetlenül lelkesek, és mindig hangot adnak az érzelmeiknek. A twitterre rengeteg bejegyzés érkezik. Létrehoztak egy Heughligan nevű rajongói tábort, és komoly összeget gyűjtöttek jótékony célokra. Gyakran eljönnek a forgatás helyszínére is, és édességgel kínálnak minket. Nagyon meghatóak.

Milyen volt a sorozat premiere, amelyet a San Diegó-i  Comi-con-ban rendeztek?
Fergeteges élmény volt. Nem számítottunk rá, hogy ilyen sikeres lesz a sorozat. Itt Skóciában a forgatás ideje alatt szinte burokban éltünk, távol a világ zajától, és teljes energiánkkal a munkára koncentráltunk. Amikor megérkeztünk, San Diegóban nagy meglepetésként ért minket, hogy a nézők ennyire odavannak a produkcióért. Felemelő élmény volt. Az emberek hosszú tömött sorokban várták, hogy láthassanak minket. Ez a lelkesedés persze a remek könyvsorozatnak is köszönhető. A könyv megalapozta a sorozat sikerét. Az olvasótábor imádta a történetet, és a szívébe zárta a regény szerepelőit. Minket is befogadtak ebbe a különös, varázslatos világba. Megtaláltuk velük a hangot. A sorozatot tulajdonképpen az Outlander sztori rajongóinak készítjük, és úgy tűnik nagyon elégedettek.

outlander_axnwhite_2.jpg

Az Outlander egy időutazásról szól. Mit gondolsz, ha Jamie ideérkezne közénk a múltból, mit szólna a modern világhoz?
Biztosan meglepődne például a Twitteren, de szerintem hamar rákapna az ízére, mert Jamie  igen talpra esett ember. A Tweet  bejegyzései biztos rendkívül szókimondóak lennének, és ezzel attól tartok, hamar bajba sodorná magát.

Hogyan befolyásolta az életedet az Outlander produkció?
Nagyon sokat változtam a munka alatt. Rengeteg új élményben volt részem. A médiafelhajtás például nagyon új számomra. Az egész olyan, mint egy izgalmas álom, amelyből még mindig nem tértem magamhoz. Mostanra mindnyájunkban tudatosult, hogy egy magas színvonalú, nagysikerű produkció részesei vagyunk, és ez leírhatatlanul jó érzés. Minden nap újabb és újabb izgalmas feladatok várnak ránk - ki nem hagynék belőle egy pillanatot sem.

Melyik a kedvenc helyed Skóciában?
Skye. A fények káprázatosak. Én mindenkinek azt javasolnám, hogy hajóval közelítse meg a szigetet, és ne a hídon keresztül, mert így sokkal hangulatosabb. Igazán különleges élmény, amikor a hajó távolodik a  szárazföldtől, és egyszer csak felsejlik a horizonton a sziget.

Mi volt a legérdekesebb dolog, amit megtudtál Skóciáról?
Lehengerlő a gallok gyönyörű nyelve. Ez Jamie anyanyelve, a ritmusa, a hangulata sokat segített nekem ráérezni Jamie jellemére.

Mi a kedvenc avagy a legkevésbé kedvelt skót ételed?
Imádom a haggist. Fűszeres, borsos és igen egészséges. Mindenkinek ajánlom!

outlander_axnwhite_6.jpg

Mit kedvelsz leginkább Skóciában?
A tájat. Nagyon sokat kirándultam, amióta itt vagyok. A táj valójában a sorozat egyik főszereplője. Diana könyve pedig óda Skóciához. A skótok már össze is állítottak egy Outlander túrát a turistáknak. 

Mi fog a legjobban hiányozni, ha véget ér a forgatás?
Skócia fényei - gyönyörűek. Az egész tájnak varázslatos hangulatot kölcsönöznek. Teljesen szürreális, ugyanakkor mégis valóságos.

Milyen könyvet olvastál legutóbb?
Az Outlandert. Remek könyv, a forgatás miatt különös erővel hatott rám. Mindent jobban át tudtam élni és érezni. A sorozat sok dialógust átvett a könyvből. A regény rajongótábora biztosan élvezi majd ezeket.

Milyen dalt hallgattál legutóbb?
Nancy Wilsontól a You Don’t Know How Glad I Am című számot. Épp most szereztem be egy lemezjátszót. Imádok lemezboltokban kószálni. Nagyon szeretem a lemezek lágy, meleg hangját.

Milyen tévésorozatot láttál legutóbb?
A Hannibalt. Briliáns produkció, habár eléggé komor és megrázó is. Késő este már nem merem nézni.

Milyen filmet láttál legutóbb?
A John Cartert. Majdnem tökéletes film. Van benne egy nagyon érdekes jelenet, egy verseny, ahol a szereplők idegen nyelven beszélnek, és egy szó sincs belőle feliratozva. A főhős sem ért belőle semmit, és a történet az ő szemszögét meséli el. 

Kit hívtál fel utoljára telefonon?
Caitrionát. [Caitriona Balfe játsza Claire-t, a feleségét – a szerk.] Segítünk egymásnak a castingokon. Nagy könnyebbség olyasvalakivel szerepelni a meghallgatásokon, akivel már dolgoztál együtt.

Kivel sms-eztél utoljára?
A Leukémia és Lymphoma kutatóközponttal. Részese vagyok az alapítványukat népszerűsítő celeb csapatnak. Az alapítvány kimagasló munkát végez. A családomban is történt rákos megbetegedés, ezért különösen örülök, hogy tehetek valamit az ügyért.

outlander_axnwhite_3.jpg

Végezetül pedig; melyiket választanád? Az 1940-es, vagy az 1740-es éveket?
Az 1940-es éveket. Az öltönyök sokkal jobbak!

Skótszoknya vagy nadrág?
Skótszoknya. Nagyon sokoldalú viselet. Nyáron hűvös, télen meleg. Szerintem mindenkinek ezt kellene hordani.

Skótminta vagy vörös posztós brit katonazubbony?
Skótszoknya. Én igazán nem adhatok erre más választ!

Göndör vagy egyenes haj?
Egyenes.

Vörös vagy barna haj?
Mindkettő és persze a szőke is. Miért is ne?

Harcos vagy szerető?
Ez is mindkettő!

Kitűnő elme vagy lenyűgöző fizikum?
Kitűnő elme - természetesen.

Puccos vagy laza szakadt?
A helyzettől függ.

Lóháton vagy autóval?
Imádom a lovamat, ám mégis inkább az autó.

Tőr vagy pajzs?
Tőr - és, ha kell, a végsőkig.

Outlander – Az idegen május 27-től új részekkel! Az interjút köszönjük az AXN-nek!

emTV.hu // külön köszönet az AXN-nek és a LOUNGE Communicationnek!

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr127459094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása