Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A netes társkeresés hálószobatitkainak női lélektana

Sándor András: Szenvedélyek hálója

2015. május 19. - emTV.hu

solar_libro.jpgA népszerű újságíró, Sándor András ezúttal azokat a hölgyeket faggatja, akik a világhálón keresztül keresik a párjukat. A kórházi ápolónőtől a gyermekét egyedül nevelő édesanyán át a terepjáróból kiszálló milliomos üzletasszonyig széles a kötetben megszólaló nők listája.

szenvedelyek_haloja_front.jpg

A kötet azért is rendhagyó, mivel a szerző nem az eddig megszokott internetes beszámolókból vagy levelekből írta a fejezeteket, hanem a társkeresőkről, hús-vér emberek mesélnek. Féltve őrzött intim titkok, lelki vívódások, vicces vagy éppen keserédes sztorik gyűjteménye ez a kiadvány a szerelem és a boldogság keresése közben.

"Minél több hölggyel ültem le beszélgetni, annál gyakrabban ismételgettem magamban a fenti gondolatot" – mondja András. "Olyan elképesztő sztorikat meséltek a nők az internetes társkeresés során megélt valós kalandjaikról, amilyeneket még a legfantáziadúsabb szerző is képtelen lenne kitalálni. Az internetes párkeresés női lélektanára voltam kíváncsi. Szerettem volna, ha a manapság oly népszerű társkeresős piac valódi szereplői mesélnék el az átélt tapasztalatokat. Azok, akik nap, mint nap ismerkednek és nap, mint nap találkoznak is a virtuális térből kilépve az ország, sőt a nagyvilág bármelyik részén.

Öt évig dolgoztam ezen a köteten. Az öt esztendő során kétszáz nővel beszélgettem. E könyv a húsz legizgalmasabbnak ítélt embermesét tartalmazza. A hölgyek zavarba ejtően őszinték, egészen intim részletekkel. Sok éve hallgattam a kollégák, barátok, ismerősök társkeresős történeteit, amikor elhatároztam, hogy meginterjúvolom azokat a hölgyeket, akik a világhálón keresztül keresik az igazit. Mert mindenki az igazit keresi és mindenki a romantikus ideákat kergeti. És mindenki szeretetre vágyik. Ám azoknak is, akik mindezt megtalálják – mert sokan megtalálják –, a vágyott cél eléréséig a szexen keresztül vezet az út.

Sokfélék vagyunk, és a lényeg éppen ez. Milyen eltérő sorsok, választások, tévedések, sikerek, kudarcok jellemeznek mindannyiunkat. Kíváncsi voltam a hölgyekre, hát tükröt tartottam eléjük. Úgy ültem velük szemben, ahogyan a pszichiáterek szoktak. Ültem és figyeltem. Ők pedig előbányászták a lelkük legmélyéről az átélt történeteket, érzéseket. Arra törekedtem, hogy a nők minél szélesebb rétegét megszólaltassam. Fiatal, középkorú és idős hölgy is szerepel a gyűjteményben, mert úgy hiteles.

Végre megkérdezhettem: mégis mi kell a nőnek? Hiszen az egész világ a nők körül forog, mi pedig, férfiak egész életen át azt próbáljuk kitalálni, miként működik a női lélek. Sokan a mai napig misztikus világnak tartják az internetes társkeresők funkcióját, és el nem tudják képzelni, hogy vadidegen emberek legyenek legféltettebb titkaink tudói.

A könyv bemutatja, hogy a nőket ugyanúgy érdekli a szex - vagy a "szeretkezés", ahogy a nők körülírják -, mint a férfiakat. Írásom mégsem pornográf, s csak egyes fejezeteknél kellene odatenni a 18-as karikát. Portréim inkább vallomások, lelkizések" – mondja a szerző.

A könyvet mi is megkaptuk, elolvastuk és tetszett. Terveink között szerepel, hogy hamarosan interjút készítsünk Sándor Andrással.

emTV.hu // Solar Libro Kiadó

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr837471586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása